EU-projekt
Beskrivning av de EU-projekt kulturförvaltningen deltar eller har deltagit i de senaste åren.
Film Malmö
Malmö har en viktig roll som kulturell och kreativ motor för filmområdet i regionen då de flesta filmaktörerna finns här. Malmö stad satsar på att utveckla filmområdet genom att ge ekonomiskt stöd till filmaktörer och andra insatser.
Fristad
Malmö stad har startat ett residensprogram för förföljda författare och journalister som erbjuds bostad, uppehälle och arbetsro under begränsad tid.
Iapsis
Iaspis är Konstnärsnämndens internationella program för yrkesverksamma utövare inom bildkonst, design, konsthantverk och arkitektur.
Kulturell allemansrätt
Kulturell allemansrätt är ett paraplybegrepp för kulturförvaltningens samlade utbud för, med och av unga.
Kulturhuvudstad 2029
Malmö vill bli europeisk kulturhuvudstad och under 2021 utreds möjligheten för Malmö att ansöka om ett europeiskt kulturhuvudstadsår 2029.
Kulturintressemätningen
Vartannat år genomför Kulturförvaltningen i Malmö en kulturintressemätning för att kartlägga intressen, vanor och attityder till kultur.
Malmö konst
Malmö konst är kulturförvaltningens satsning för att stärka den offentliga konsten i Malmö. Att låta konst och kultur ta plats i det offentliga rummet är viktigt. Den offentliga konsten ska vara tillgänglig för alla Malmöbor.
Tingens metod
Tingens metod är ett samarbetsprojekt mellan Malmö Museer, Tekniska museet och Göteborgs stadsmuseum. Projektets mål är att museerna ska arbeta öppnare och mer demokratiskt.
Vattenvetarna
Vattenvetarna är ett treårigt integrationsprojekt inom Science Center Malmö Museer. Genom att utveckla ett mobilt vattenlaboratorium ska Vattenvetarna öka förståelsen för vattenmiljöer och vårt livsviktiga vatten.
Wisdome i Malmö
2022 inviger vi Wisdome Malmö på Malmö Museer! En upplevelsearena med domteater, digitala labb och lärmiljöer.