$left
$middle

Malmö konst

Malmö konst är en av kulturförvaltningens satsningar för att stärka den offentliga konsten i Malmö. Konst i det offentliga rummet bidrar till attraktiva livsmiljöer och kan skapa sociala sammanhang och påverka hur platsers identitet utvecklas. Att låta konst och kultur ta plats i det offentliga rummet är viktigt och ska vara tillgänglig för alla Malmöbor.

Innehåll

Aktuellt och nyheter

Den Lettiska Samlingen öppnar på Malmö Konstmuseum

För första gången sedan 1950-talet visas nu hela den samling av de lettiska verk som köptes in till Malmö Konstmuseum strax innan andra världskriget bröt ut och Lettland en tid senare hade annekterats av Sovjetunionen. Dessutom visas åtta helt nya konstverk som kastar nytt ljus på samlingen.

Utlysning: projektstöd Öppna Malmö

Arrangera ett kulturprojekt med fokus på antisvart och/eller antimuslimsk rasism? Ansök om upp till 150.000 kronor från projektstöd Öppna Malmö.

Brewer & Blennow blir Malmös kommunkoreograf

Med ett dansresidens under ett år ska duon Brewer & Blennow undersöka biblioteken genom en kombination av dans och läsning. Tillsammans med ungdomar 16–19 år kommer de att skapa workshops, ett performanceverk och en utställning.

sv