$left
$middle

Upptäck konsten i Malmö

I Malmö finns mer än 300 offentliga konstverk. Här kan du få tips om hur du hittar den offentliga konsten på en karta och i en app. Det finns också information om några av de konstverk som Malmö stad äger.

Karta över Malmö med många små bruna prickar på

Platser där det finns offentlig konst i Malmö. Bild från Pedagogiska kartor.

Digital karta med offentlig konst

Lär dig mer om flera hundra offentiga konstverk i Malmö. Ta reda på vem som har gjort skulpturen du ser varje dag. Upptäck nya skulpturer i närheten.

Hitta offentlig konst i Malmö med hjälp av Pedagogiska kartor. Klicka på länken nedan, välj sedan rubriken Kultur i vänstermenyn och klicka sen på Skulpturer.

Bildkollage med åtta bilder på olika konstverk som finns i Malmö.

Några av konstverken som du kan hitta i appen. Fotograf: Johan Sandell

Konst i Malmö - en app

Med appen Konst i Malmö kan du gå på konstvandringar runtom i staden i din egen takt. Följ enkelt de olika rutterna med hjälp av den interaktiva kartan och lyssna på berättelser om konstverken med hjälp av audioguiden i appen. Ljudspåren finns på både svenska och engelska.

Konst i Malmö skapar en lättillgänglig överblick som gör att fler kan hitta till och uppleva stadens offentliga konst. Konst i Malmö är gratis och laddas ner där appar finns.

Ett urval av Malmö stads offentliga konstverk

Här kan du läsa om ett urval av Malmö stads offentliga konstverk. Vissa konstverk är permanenta och har funnits i flera år, andra är tillfälliga och finns inte längre kvar på platsen. Listan kommer fyllas på med offentlig konst efter hand.

sv