Industritekniska programmet

Vill du arbeta med produktutveckling inom industrin och lära dig att gå från idé och design till färdig produkt? Vill du få kunskaper om industriell teknik, avancerade tekniska system och processer och samtidigt öva upp din kreativitet och samarbetsförmåga?

Är du lösningsorienterad och gillar att arbeta både med händerna och huvudet?

Då låter det som att industritekniska programmet är rätt val för dig!

Din utbildning

Industritekniska programmet passar dig som är intresserad av att lösa tekniska problem och som vill lära dig om industrins olika processer, material, metoder och tekniker samt om underhåll och driftsäkerhet.

När du arbetar med industriteknisk produktion behöver du ha ett innovativt tankesätt och förmågan att snabbt komma på lösningar på olika problem som kan uppstå. Under utbildningen får du därför lära dig mer om problemlösning och använda din kreativitet för att hantera oförutsedda förändringar.

Ditt första jobb

Industrin utvecklas hela tiden och du kommer att utvecklas med den. Efter examen från industritekniska programmet väntar en ljus framtid. Många arbetsgivare söker intensivt efter välutbildade medarbetare och det finns gott om jobb både idag och framöver. Kanske får du ett eller flera jobberbjudanden redan innan du tagit studenten, det är inte ovanligt!

Beroende på vilken inriktning du läser kan du efter studenten direkt börja jobba som till exempel svetsare, processoperatör, automationstekniker, låssmed, CNC-operatör, maskinreparatör, produktionstekniker eller något av de många andra yrken som finns i branschen.

Industritekniska programmet ger även en bra grund för att starta eget företag.

Här kan du läsa programmet

Malmö Lärlingscenter

Inriktningar: Driftsäkerhet och underhåll | Processteknik | Produkt- och maskinteknik | Svetsteknik Mer om utbildningen på skolans webbplats.

Din framtid

8 av 10 arbetsgivare i branschen rapporterar att det är stor brist på nyutexaminerade medarbetare och ännu fler har svårt att rekrytera erfarna medarbetare.

Det betyder att det finns väldigt stora möjligheter att få ett roligt och utvecklande jobb, både direkt efter gymnasiet och i framtiden.

Källa: Arbetskraftsbarometern 2021

”Lärarna var hur underbara som helst”

Karl Roos tog studenten i juni 2022 efter att ha läst industritekniska programmet med inriktning industriteknik. Redan dagen efter studenten började Karl jobba och nu satsar han på att fortsätta lära sig så mycket som möjligt.

I framtiden kan det bli jobb utomlands, men inget är spikat.

Andra yrkesprogram som kanske passar dig

El och energi

Utbildningen finns på Pauliskolan och Universitetsholmens gymnasium.

Fordon och transport

Utbildningen finns på Agnesfrids gymnasium.

VVS och fastighet

Utbildningen finns på Universitetsholmens gymnasium och Malmö Lärlingscenter.

Kontaktinformation och länkar

sv