$left
$middle

Vård- och omsorgsboenden i Malmö

Vård- och omsorgsboende (så kallat särskilt boende) är till för dig som inte kan bo kvar hemma på grund av omfattande behov av vård och omsorg, exempelvis till följd av demenssjukdom eller fysisk sjukdom.

Ansökan om boendeplats

När du ansöker om en plats på ett vård- och omsorgsboende så utreder en biståndshandläggare dina behov och beslutar sedan om du ska få en plats. Du har möjlighet att lämna önskemål på vilka boenden du är intresserad av. Om du sedan får ett beslut om en plats och vill titta på ett specifikt boende innan du bestämmer dig kan du kontakta boendet.

Artiklar om Malmö stads vård- och omsorgsboenden

Lugnet har lagt sig på Havsbris

I oktober förra året påbörjades flytten in på det nybyggda vård- och omsorgsboendet Havsbris i Tygelsjö, ett toppmodernt boende för personer med demenssjukdom. I början på 2023 flyttade Nils Allan Jönsson, den dragspelande plåtslagaren från Löddeköpinge in på Havsbris. Bland personalen fanns undersköterskan Maria Salomonsson som bytte hemtjänsten mot en plats där hon kände att hon fick en chans att forma något nytt från grunden.

Digital demensguide för anhöriga ska ge vägledning och stöd

Idag (24 mars) lanserar hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad en digital guide för den som är anhörig till någon med demenssjukdom. Guiden är tänkt att ge vägledning och stöd i de frågor och val anhöriga ofta ställs inför.

Unikt demensboende – ett hem för alla sinnen

Forskningen går framåt med stormsteg och sedan ett par år tillbaka jobbar Malmö med stjärnmärkning av sina demensboenden, för att skapa den bästa miljön för människor med demens. På nyöppnade demensboendet Havsbris i Tygelsjö gäller en flexibel och individanpassad vård. Vårt Malmö besökte det nya boendet vars miljö och arbetssätt är byggt för att skapa trygghet.

Kontaktinformation och länkar

sv