$left
$middle

Dekoren

Dekoren är ett boende med finsk inriktning, beläget på det natursköna Lindeborg med nära till parker och många promenadstigar. Vi har även en vacker trädgård som vi vistas mycket i när vädret tillåter.

Dekoren har två plan med hiss mellan våningsplanen. Varje avdelning har tillgång till en stor balkong och på två avdelningar finns det även en uteplats i markplan.

  • Vård- och omsorgsboende
  • Lindeborg
  • För dig med fysiska vårdbehov
  • För dig med demenssjukdom
  • 1 rum
  • 5198 kr/månad*
  • 37 st lägenheter
  • 30 kvm
  • Trinett

*Boendeabonnemang, omvårdnadsavgift samt el tillkommer.

Kontakt

Dekoren vård- och omsorgboende

Adress: Esperantogatan 25B, 215 84 Malmö

Telefon, sektionschef: 040-34 43 55 eller 040-34 43 05

Finsk inriktning

Malmö är en del av finskt förvaltningsområde vilket betyder att den finsktalande minoriteten i kommunen har särskilda rättigheter. Dekoren är ett av tre boenden (även Tryggheten och Tygelsjögården) med finsk inriktning vilket innebär att till exempel finska högtidsdagar uppmärksammas och firas på boendet. Det finns även en ambition att kunna erbjuda vård och omsorg av finsktalande personal.

Service och sociala aktiviteter

På gångavstånd från Dekoren ligger Lindeborgs centrum. Där finns tillgång till matvarubutik, apotek, vårdcentral och blomsteraffär.

Bara en bit bort ligger Svågertorp med butiker och restauranger.

Busshållplats finns i nära anslutning till boendet.

Frisör och fotvård kan beställas till boendet. Dessa tjänster betalar du själv vid besöket.

All mat lagas på boendet.

Boendet anordnar aktiviteter i form av bland annat sittgympa, bingo, balansträning och musikunderhållning. Utifrån den boendes önskemål planeras även individuella aktiviteter in tillsammans med dennes kontaktman.

Jämför äldreomsorg i Malmö

Webbplatsen Äldreguiden vänder sig till dig som ska söka äldreomsorg till dig själv eller en närstående. Här får du information om vård- och omsorgsboenden i hela Sverige och kan jämföra de uppgifter som brukare, anhöriga och vårdpersonal rapporterat in om boendets stöd och service. Källor för uppgifter i Äldreguiden är undersökningarna "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?" samt "Enhetsundersökningen om äldreomsorg och kommunal hälso- och sjukvård" från Socialstyrelsen.

sv