Försäljnings- och serviceprogrammet

Är du nyfiken, utåtriktad och intresserad av försäljning, marknadsföring, handel och kommunikation? Gillar du att möta andra människor och vill jobba i en bransch som ständigt utvecklas? Drömmer du om att starta eget och vill få alla kunskaper du behöver för att kunna göra det?

Då låter det som att du verkligen ska titta närmare på försäljnings- och serviceprogrammet!

Din utbildning

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som vill jobba med marknadsföring, försäljning och handel eller ekonomi, varuhantering och inköp. Om du drömmer om att starta eget är det här rätt program för dig för här får du bland annat läsa entreprenörskap och affärsutveckling samt kommunikation och information.

Under utbildningen lär du dig allt du behöver för att kunna arbeta inom handel, e-handel, försäljning och marknadsföring. Du får lära dig om köpbeteenden, kundpsykologi och kroppsspråk, samt hur attityder och värderingar kan påverka varumärke och försäljning.

Ditt första jobb

Med en utbildning i försäljning och service har du många potentiella arbetsgivare – alla företag behöver arbeta med marknadsföring och försäljning för att överleva.

Efter examen från försäljnings- och serviceprogrammet kan du direkt efter gymnasiet börja jobba, till exempel som säljare, marknadsassistent eller inköpare.

Utbildningen ger även en bra grund för att starta eget företag och för vidare studier inom marknadsföring, inköp, logistik, ekonomi och försäljning.

Här kan du läsa programmet

Malmö Borgarskola

Mer om utbildningen på skolans webbplats.

Malmö Citadellsgymnasium

Mer om utbildningen på skolans webbplats.

Malmö Idrottsgymnasium

Mer om utbildningen på skolans webbplats.

Malmö Lärlingscenter

Mer om utbildningen på skolans webbplats.

Din framtid

Branschen utvecklas snabbt, inte minst genom det allt större fokuset på e-handel och digital marknadsföring. Nya yrkesroller skapas i takt med utvecklingen och många arbetsgivare söker efter välutbildade medarbetare med rätt kompetens.

”Jag visade framfötterna – nu får jag ta ansvar”

Redan innan Ossian Brandin tog studenten hade han fixat jobb. Nu när det snart har gått två år sedan han tog studenten från vad som i dag heter försäljning- och serviceprogrammet siktar han mot nya mål inom försäljning.

Andra yrkesprogram som kanske passar dig

Naturbruk

Utbildningen finns på Malmö Lärlingscenter.

Vård och omsorg

Utbildningen finns på Universitetsholmens gymnasium och Malmö Lärlingscenter.

Kontaktinformation och länkar

sv