Seniorer i Malmö håll ut! Vi vet att det är svårt.

Vi hoppades på att kunna öppna Malmö stads mötesplatser för seniorer i liten skala i början av november. Vi beklagar att vi inte kan göra det. Vi vet att många Malmöbor känner sig ensamma och saknar den sociala samvaron som mötesplatserna kan ge.

Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Skåne har kraftigt skärpt råden för invånare och besökare i Skåne för att minska smittspridningen av covid-19. De råder alla att undvika umgänge med andra personer än de man bor med eller träffar varje vecka. Därför är det är det mycket viktigt att vi hjälps åt och följer de råd som finns.

Fram tills att vi kan öppna på ett tryggt och säkert sätt finns vi digitalt på Facebook, där vi heter Malmö stads mötesplatser för seniorer, samt att vi varje vecka måndag till torsdag sänder på den lokala TV-kanalen Malmö mediakanal. Mer information hittar du här.

För allmänna frågor ring till mötesplatsernas gemensamma telefon på 076-85 64 549.

Mötesplats Dammfrigården
Korsörvägen 1 (Dammfri)
Mötesplats Havsuttern
Möllevångsgatan 18 (Triangeln)
Mötesplats Lyckan
Eriksfältsgatan 71B (Nydala)
Mötesplats Träffpunkten
Västra Skrävlingevägen 48 (Ulricedal)
Mötesplats Seniorum
von Troils väg 8A (Rosengård)
Mötesplats Ignis
Dalhemsgatan 5 (Kirseberg)
Mötesplats Tuppen
Tessins väg 10 (Ribersborg)
Mötesplats Lekatten
Södra Förstadsgatan 97A
(Södervärn)
Mötesplats Café Sommaren (öppnar snart!)
Norra Grängesbergsgatan 42B (Lönngården)
Hitta till mötesplatserna
Kom och hälsa på oss på någon av våra mötesplatser för seniorer - när vi öppnar upp igen!
Vårt arbete
Att göra roliga och intressanta aktiviteter tillsammans med andra, att få information, råd och stöd eller att träffa en medmänniska att samtala med är viktigt för hälsan och känslan av trygghet. På mötesplatserna vill vi bidra till att höja livskvaliteten och välbefinnandet för dig som är senior.
Mötesplatserna är hbtq-certifierade
Mötesplatserna ska vara öppna för alla och det är vår uppgift att se till att det verkligen är så. Därför är samtliga mötesplatser sedan 2018 hbtq-certifierade genom RFSL. All personal på mötesplatserna har deltagit i utbildningen och det utvecklingsarbete som sedan följt. Arbetet ligger i linje med förvaltningens arbete inom mänskliga rättigheter.