$left
$middle

Malmö stads restauranger för seniorer

Malmö stad har restauranger i egen regi, som är öppna för alla men riktar sig speciellt till dig som är senior, dina anhöriga samt för medarbetare i Malmö stad. Som senior kan du även äta lunch på mötesplatserna Ignis och Lekatten.

Information med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19

Restaurangerna har öppet som vanligt. Dock gäller fortfarande rekommendationer om att hålla avstånd och avstå besök vid symptom.

Om restaurangerna

På restaurangerna kan du njuta av god mat eller ta en fika och prata med vänner. Vi erbjuder allt från en enkel kopp kaffe, till sallader, baguetter och dagens lunch. Maten lagas från grunden med fokus på att den ska vara hemlagad och närproducerad.

Pris

På vardagar kostar lunchen 75 kronor (vid avhämtning 70 kronor). På helger kostar lunchen 80 kronor (vid avhämtning 75 kronor).

Lunchpriset för dig som får måltid levererad av hemtjänst är 75 kronor.

Rabattkort

Du har möjlighet att använda dig av ett rabattkort som du laddar med kontanter, då får du 7,7% rabatt på varje måltid. Du köper kortet på restaurang Dammfrigården, Tuppen eller Mathildenborg. Kortet kan sen användas på alla tre restaurangerna. Kortet gäller inte för alkoholhaltiga drycker.

Vid allergier

Om du har allergier, kontakta restaurangen för alternativ.

Mathildenborgs restaurang

Mathildenborgs restaurang och storkök lagar varje dag mat till cirka 1000 personer och är det största köket i Malmö stad för mat inom äldreomsorgen. Här finns bred kunskap när det gäller specialkost till äldre. I samma hus ligger även en mötesplats för seniorer. Restaurangen erbjuder även catering. Mathildenborg har fullständiga rättigheter.

Adress Mathildenborgs restaurang:
Rudbecksgatan 1
Buss: 1 eller 34, Hållplats: Västanväg
Telefon: 040-34 46 61
E-post: mathildenborgkok@malmo.se

Öppettider:
måndag-söndag kl. 10.30-15.30
Lunch säljs och serveras kl. 11.30-14.00.

Dammfrigårdens restaurang och Tuppens restaurang

Dammfrigården och Tuppen är mötesplatser för seniorer där det även finns lunchrestaurang i samma lokal. Restaurang Tuppen har fullständiga rättigheter.

Adress Restaurang Dammfrigården
Korsörvägen 1
Buss: 1 eller 10, Hållplats: Dammfri
Telefon: 0708-52 19 32

Adress Tuppens restaurang:
Tessins väg 10
Buss: 3, Hållplats: Tessins väg
Telefon: 040-34 39 93

Öppettider
måndag-söndag kl. 09.00-15.00
Lunch säljs och serveras kl. 11.30-14.00.

Mötesplatserna Lekatten och Ignis

Det finns tio öppna mötesplatser för seniorer runt om i Malmö. På mötesplatserna Lekatten och Ignis finns möjlighet att beställa och äta dagens lunch.

Synpunkter på maten eller frågor?

Kontakta respektive restaurang eller e-post: kostenheten.administration.hvof@malmo.se

sv