$left
$middle
Tre unga män joggar i en park
Tre unga män som joggar.

Sök till oss

Vi är det självklara valet för dig som vill kombinera din idrottssatsning med gymnasiestudier.

Idrott på skolans villkor.

På Malmö idrottsgymnasium har vi många duktiga idrottare som kombinerar sina gymnasiestudier med sin satsning på idrott. Hos oss har lärarna stor förståelse för att idrott är en viktig del av ditt liv – kanske den viktigaste.

Elevinflytande

På Malmö Idrottsgymnasium tycker vi det är viktigt med elevinflytande. På skolan får som elev träffa elever från andra klasser och idrotter, lärare, skolledning och annan personal i olika gruppkonstellationer. Bland annat kan du vara aktiv som elevskyddsombud, delta i vårt matråd eller i elevkåren. Eftersom skolan är ganska liten är det lätt att påverka om man vill.

Elevkåren

För oss på MIG är det självklart att ha ett nära och öppet samarbete med elevkåren. Det är nära till beslut och elevkåren har stora möjligheter till inflytande och arrangerar elevaktiviteter och andra roliga kringaktiviteter på skolan.

Porträtt av Nikki elev på Malmö Idrottsgymnasium

Elever berättar

Hur upplever våra elever sin studiesituation, sitt idrottsutövande och sina möjligheter till vidare studier eller elitsatsning efter tre år hos oss?

Se vad nuvarande och tidigare elever tycker.

En fotbollstjej ler in mot kameran.

Våra idrotter

På Malmö Idrottsgymnasium kan du läsa alla våra program samtidigt som du elitsatsar på din idrott. Våra idrotter är rekommenderade och kvalitetssäkrade av respektive nationellt idrottsförbund och godkända av Skolverket.

En kulstötare klappa händer så att det ryker kalk.

Utövar du en annan idrott?

Är du utövare av någon annan idrott än de som är nämnda under nationellt godkända idrottsutbildningar, så kan du ändå söka till Malmö Idrottsgymnasium.

Eleda stadion i sol.

Ansök till våra utbildningar

Ansökan till idrott och gymnasieprogram görs i två steg oberoende av varandra. Till idrotten söker du på dina idrottsliga meriter. Till gymnasieprogram söker du på dina meritvärden från årskurs 9.

Malmö Idrottsgymnasiums broschyr läsåret 2024/25.

Vill du ha vår broschyr?

Är du intresserad av att få vår broschyr hemskickad till dig?
Fyll i ditt namn och adress så skickar vi vår broschyr inom några dagar.

Ta reda på mer om oss

Introduktionsprogram

Du som ännu inte är klar med alla dina betyg i grundskolan när du har gått ut nian, har möjlighet att söka till något av våra introduktionsprogram.

Så arbetar vi för att du ska nå dina mål

För oss är det viktigt att du mår bra och trivs, då är det lättare för dig att nå dina mål. Vi hjälper dig att hålla fokus både på dina studier och din idrott.

Hjälp med studierna

Om du behöver extra stöttning i dina studier kommer dina lärare, din mentor och våra specialpedagoger att hjälpa dig.

Kontaktinformation och länkar

sv