$left
$middle

Elever berättar

Hur upplever våra eleverna sin studiesituation, sitt idrottsutövande och sina möjligheter till vidare studier eller elitsatsning efter tre år hos oss? Se vad några av våra nuvarande och tidigare elever tycker.

Nikki Anderberg – friidrott

– För mig var det ett självklart val att börja på Malmö Idrottsgymnasium, eftersom jag ville kombinera min träning med skolan på bästa sätt. Innan gymnasiet gick jag även på Malmö Idrottsgrundskola, vilket också gjorde att det naturliga valet var att välja Malmö Idrottsgymnasium.

Sen lockades jag även av folket som går på en idrottsskola, då vi har liknande värderingar och inställning till idrottande.

Sebastian Nanasi – fotboll

– Jag började på Malmö Idrottsgymnasium för jag ansåg att MIG skulle vara den bästa möjligheten för mig att kombinera skola och min sport. Med tanke på att jag spelar i Malmö FFs A-lag så är det optimalt att kunna gå på en skola som i princip ligger vid träningsanläggningen.

Emilia Mandl – friidrott

– Jag valde samhällprogrammet eftersom det är de ämnena jag är mest intresserad av.

Tidigare elever

Nellie Lilja

– Jag hade tre fina och roliga år på MIG. Samtidigt var dessa år utmanande och man fick planera noga för att få tiden att räcka till, eftersom man ville prestera på en hög nivå både i skolan och inom fotbollen.

Mattias Svanberg

– Min gymnasietid på MIG var bra. Mycket av min träning med A-laget i fotboll låg på skoltid så jag var borta en del. Tyckte jag fick bra hjälp med extra lektioner och anpassade prov av lärarna.

sv