$left
$middle

Vanliga öppet hus-frågor

Funderar du över något? Här har vi samlat svar på vanliga frågor som vi brukar få på öppet hus. Undrar du över något annat? Då är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.

Hur ser ansökningsprocessen ut om jag vill börja hos er?

– Vår ansökningsprocess består av 2 steg.

Går det att läsa inriktning idrott på alla era program?

– Ja, du kan läsa idrottskurser på alla våra program. Alla elever på skolan är idrottare.

Vad innebär det att ni är ett idrottsgymnasium?

– Det är att du kan läsa idrottsinriktning på alla våra program. Hur mycket beror på vad du är antagen till. Vi har två alternativ:

Hur hinner jag med att läsa så mycket idrott samtidigt som jag går ett högskoleförberedande program?

– Bra fråga! Vårt schema är anpassat för att du som elev ska ha möjlighet att kunna satsa på sin sport fullt ut men ändå klara av sitt gymnasieprogram på bästa sätt.

Måndagens schema innebär lektioner mellan cirka 8–15. Övriga dagar börjar ordinarie lektioner klockan 10 för att alla NIU-idrotter ska kunna träna på morgonen.

Får jag samma behörighet till högskolan som de som gått på en icke-idrottsskola?

– Ja, det får du. På Malmö Idrottsgymnasium möter du välutbildade och engagerade lärare samt drivna och motiverade elever. Många av skolans elever går vidare till universitet och högskola eller studier på college.

Behörighet, meritvärde, utökat program och andra frågor

Vad tror du är viktigt att tänka på om man vill börja på Malmö Idrottsgymnasium?

– Bra fråga! Alla på MIG brinner för idrott så för att trivas hos oss är det viktigt att du har ett idrottsintresse och tycker det är roligt och inspirerande att gå i skolan med idrottsinriktning.

sv