$left
$middle
Uppmurade lättbetongblock.

Husbyggnad

På inriktningen husbyggnad får du bygga olika objekt med allt vad det innebär.

Du lär dig också att planera, beräkna och utföra byggnadsarbeten.

Om inriktningen

På bygg och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad får du en bred kunskap inom byggnation och renoveringar. Den här utbildningen är perfekt för dig som vill bygga både stort och smått, renovera en lägenhet och bygga ett helt nytt hus. På inriktningen husbyggnad får du lära dig att bygga olika objekt med allt vad det innebär. Du lär dig också att planera, beräkna och utföra byggnadsarbeten.

Under utbildningen går du som lärling ute på en APL-plats, vilket ger dig en stor chans till arbete efter studenten.. Du är ute på en APL-plats 3 dagar i veckan, där får du möjligheten att utveckla dina kunskaper inom husbyggnad, renoveringar av byggnader, broar och andra anläggningar, men även byggarbeten i olika material samt vilka krav som ställs på byggnadskonstruktioner för byggen. Vi varvar teori och praktiskt arbete, teorin får du till största del i skolan och de praktiska delarna arbetar du med ute på APL-platsen.

Yrket ställer krav på dig att kunna samarbeta och vara serviceinriktad, vilket du tränas i under hela din utbildning. Genom APL, uppgifter och teori kopplade till branschen skapar du dig en god uppfattning om hur arbetslivet fungerar.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel träarbetare, betongarbetare, golvläggare, murare, glastekniker och ställningsbyggare.

Ett urval av de kurser du läser är:

Husbyggnad 1 och 2, betong 1 samt trä 1, 2 och 3.

Praktik

APL-platsen förläggs ute på olika snickeriföretag.

Illustration på blå bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om bygg- och anläggningsprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Desiree Gazzoli, 0729-66 58 67 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv