$left
$middle
Elev skruvar fast gångjärn på skåp.

Finsnickeri

Du lär dig olika tillverkningsmetoder och om verktyg, maskiner och material. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel båtbyggare, inredningssnickare, möbelsnickare eller arbete inom trä- och byggvaruhandel.

Om inriktningen

På hantverksprogrammet med inriktning finsnickeri får du en bred kunskap om olika tillverkningsmetoder, verktyg/maskin- och materialkännedom. Du lär dig genomföra alla steg i hantverksprocessen från idé till en färdig produkt. Du kommer lära dig hur denna process ser ut, allt från att identifiera behov, planera skiss eller ritning, välja lämpliga material och tekniker, genomföra och redovisa, analysera och utvärdera resultatet. En perfekt utbildning för dig som gillar att utgå från en idé till färdigt resultat.

Under utbildningen går du som lärling ute på en APL-plats, vilket ger dig en stor chans till arbete efter studenten om du är duktigt och visar intresse. Du kommer vara ute på en APL-plats 3 dagar i veckan och där får du möjligheten att utveckla dina kunskaper inom branschen. Vi varvar teori och praktiskt arbete, teorin får du till största del i skolan och de praktiska delarna arbetar du med ute på APL-platsen.

Yrket ställer krav på dig att vara kreativ och noggrann, vilket du tränas i under hela din utbildning. Skolan har nära kontakt med branschen och matchar elev med företag. Genom APL, uppgifter och teori kopplade till branschen skapar du dig en god uppfattning om hur arbetslivet fungerar.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel båtbyggare, inredningssnickare, möbelsnickare eller arbete inom trä- och byggnadsvaruhandel.

Ett urval av de kurser du läser är:

Material och miljö och finsnickeri 1-6.

Praktik

APL-platsen förläggs ute hos någon finsnickare.

Illustration på blå bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om hantverksprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Desiree Gazzoli, 0729-66 58 67 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv