$left
$middle
Glad elev vid kontrollpanel.

Driftsäkerhet och underhållsteknik

Är du tekniskt lagd och vill arbeta praktiskt?

Då kan inriktningen driftsäkerhet och underhåll på Industritekniska programmet vara något för dig.

Om inriktningen

På industritekniska programmet med inriktning driftsäkerhet och underhåll får du en bred kunskap inom driftsäkerhet och underhåll av industrimaskiner. Den här utbildningen är perfekt för dig som är tekniskt lagd och gillar att arbeta praktiskt. På inriktningen driftsäkerhet och underhåll får du lära dig hur maskiner är uppbyggda, fungerar och styrs effektivt samt hur man servar och underhåller industri utrustningen.

Under utbildningen går du som lärling ute på en APL-plats, vilket ger dig en stor chans till arbete efter studenten om du visar framfötterna ute på industrierna. Du är ute på en APL-plats 3 dagar i veckan, där får du möjligheten att utveckla dina kunskaper genom att reparera anläggningar i industrier men även att kunna sköta underhållet på maskinerna. Du får även lära dig att läsa olika tekniska manualer och ritningar samt hur produkter tillverkas på ett miljömedvetet sätt och med rätt kvalitet. Vi varvar teori och praktiskt arbete, teorin får du till största del i skolan och de praktiska delarna arbetar du med ute på APL-platsen.

Yrket ställer krav på dig att vara teknisk och serviceinriktad, vilket du tränas i under hela din utbildning. Genom APL, uppgifter och teori kopplade till branschen skapar du dig en god uppfattning om hur arbetslivet fungerar.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel automationstekniker, resemontör, industrirörmontör och underhållsmekaniker.

Ett urval av de kurser du läser är:

Avhjälpande underhåll 1, underhåll-driftsäkerhet, underhåll hydraulik, produktionsutrustning 2 samt svets grund.

Praktik

APL-platsen förläggs ute på ett industriförtag.

Illustration på blå bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om industritekniska programmet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Desiree Gazzoli, 0729-66 58 67 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv