$left
$middle
Kniv skär rödspätta på skärbräda.

Kök och servering

Gillar du att vara kreativ och stå i köket och laga god mat?

Då kan inriktningen kök och servering på restaurang- och livsmedelsprogrammet vara något för dig.

Om inriktningen

På restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering får du en bred kunskap om de moderna och traditionella matlagningsmetoderna samt kunskap om livsmedelsbranschen och de regler och lagar som gäller där. Den här utbildningen är perfekt för dig som tycker om att arbeta kreativt och som vill lära dig matlagningens grunder.

Under utbildningen går du som lärling ute på en APL-plats, vilket ger dig en stor chans till arbete efter studenten. Du genomför din utbildning på en APL-plats 3 dagar i veckan, där får du möjligheten att utveckla dina kunskaper i det vardagliga arbetet på en restaurang. Moment som ingår är att du lär dig matlagning inom offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Vi varvar teori och praktiskt arbete, teorin får du till största del i skolan och de praktiska delarna arbetar du med ute på APL-platsen.

Yrket ställer krav på dig att vara kreativ och har ett bra bemötande, vilket du tränas i under hela din utbildning. Genom APL, uppgifter och teori kopplade till branschen skapar du dig en god uppfattning om hur arbetslivet fungerar

Inriktningen ger möjlighet till jobb till exempel Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. kock, bartender, servitris eller servitör.

Illustration på blå bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om restaurang- och livsmedelsprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Susanne Thörnblad, 0729-66 58 67 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv