$left
$middle
En ung tjej med glasögon står lutad mot en
glasvägg.
En ung tjej med glasögon står lutad mot en
glasvägg.

Sök till oss

Välkommen till Malmös nya kommunala gymnasieskola, hos oss får du stora möjligheter inför framtiden och en kul gymnasietid!

Malmö Neptunigymnasium är den första kommunala skolan i Malmö med en skarp profilering mot framtidens arbetsmarknad inom medicin, vård, hälsa och omsorg.

Att starta den är modigt – att söka den är både smart och modigt!

Våra program

Alla våra program leder till en framtid där du får arbeta för samhällets bästa. Efter examen från Malmö Neptunigymnasium kan du gå rakt ut i ett spännande och utvecklande arbetsliv. Eller plugga vidare på den högskoleutbildning som tar dig dit du vill. Psykolog, barnmorska, forskare, läkare, polis, socionom, civilingenjör – möjligheterna är många efter examen från Malmö Neptunigymnasium.

Våra lokaler

Malmö Neptunigymnasium startar i ljusa, rymliga och moderna lokaler med spännande arkitektur. Vi finns mitt i Malmö, ett stenkast ifrån både stadspulsen, havet och Malmö Centralstation. Nära till allt, med andra ord!

Just nu finns Malmö Citadellsgymnasium och Malmö universitet i våra lokaler. De flyttar ut i början av sommaren 2024 och då flyttar vi på Malmö Neptunigymnasium in och tar över hela byggnaden. Innan dess pågår ett intensivt arbete med att bygga om lokalerna så att de blir optimala för vår skola.

Skolrestaurang

Här får du näringsrik skollunch av högsta kvalitet – tillagad i skolans eget kök. Det finns alltid flera alternativ på menyn, varav ett vegetariskt, och en välfylld salladsbuffé med olika tillbehör. Vår matsal är ljus och luftig och har en härlig utsikt över omgivningarna.

Bibliotek

Självklart finns det ett bibliotek på skolan! Vårt bibliotek är välutrustat och modernt. Här finns mängder av böcker, e-böcker, tidskrifter, läs- och länktips samt mycket annat som är till hjälp i ditt skolarbete.

Fem ungdomar skrattar och tittar på varandra.

Elevföreningar

Musik, idrott, teater, miljö eller någonting helt annat?

Oavsett vilket intresse du har finns det möjlighet att starta en elevförening. Genom att vara aktiv i en elevförening kan du vara med och göra skolan och din egen skoltid både extra rolig och minnesvärd.

En ung kille med vit t-shirt tittar åt höger i bild.

Kommunalt, tryggt – och modigt!

Här blir du en del av den kommunala tryggheten. En kommunal skola har stabil ekonomi och stöd från en stor gymnasiegemenskap. Du kan lita på att det finns behöriga lärare, hög pedagogisk kvalitet och en väl utbyggd elevhälsa. Här tar vi hand om varandra.

Vi kompromissar inte med dina drömmar – vi hjälper dig att förverkliga dem.

Malmö Neptunigymnasiums skolbyggnad sedd från gatan.

Ansök till våra utbildningar

Du gör ditt gymnasieval på ansökningswebben. Webben öppnar för ansökningar den 15 januari och stänger vid midnatt den 15 februari.

Kontaktinformation och länkar

sv