$left
$middle
En ung tjej i svart tröja håller i ett paket selleri. Hon står framför grönsaksdisken i en butik. 
En ung tjej i svart tröja håller i ett paket selleri. Hon står framför grönsaksdisken i en butik. Snett bredvid henne står en man i blå arbetsskjorta.

Programmet för administration, handel och varuhantering

Vill du jobba i mataffär, är det här programmet för dig. På Malmö Restaurangskola erbjuder vi programfördjupning i livsmedelshandel.

Du får grundläggande kunskaper inom administration, handel och varuhantering, och läser kurser som inköp och logistik, administration, handel och praktisk marknadsföring.

En praktisk utbildning

Hos oss arbetar du både teoretiskt och praktiskt i din utbildning.

Programfördjupningen ger dig kunskap för arbete inom livsmedelshandel. Arbetsuppgifterna kan exempelvis vara exponering, upplockning och annan hantering av livsmedel.

Arbetsplatsförlagt lärande

I årskurs fyra varvar du dina studier på skolan med APL.
APL innebär att du genomför delar av utbildningen på en arbetsplats utanför skolan. Under denna tid tränar du upp dina yrkeskunskaper och färdigheter som till exempel arbetstempo och samarbete med andra. Samtidigt knyter du vikttga kontakter för framtida yrkesliv. Innehållet i det arbetsplatsförlagda lärandet styrs av ämnesplanerna.

Detta läser du

Efter utbildningen

Den anpassade gymnasieskolan på Malmö Restaurangskola syftar till att ge dig ett så självständigt yrkesliv som möjligt och vi samarbetar tätt med Arbetsförmedlingen, försäkringskassan och företag runt om i Malmö.
Du kan också läsa vidare på LärVux, eller gå vidare till Daglig verksamhet.

Porträtt av studie- och yrkesvägledaren Jenny

Vill du veta mer?

Hej jag heter Jenny Fredriksson och jobbar som studie- och yrkesvägledare.

Kontakta mig, 0768-91 31 21 om du har frågor om vår anpassade gymnasieskola.

Kontaktinformation och länkar

sv