$left
$middle
Fyra elever, två killar och två tjejer, jobbar i skolans café.
Tre elever jobbar i skolans café.

Programmet för administration, handel och varuhantering

Om du gillar att arbeta med kundservice, på kontor eller inom handel, är det här en bra utbildning för dig.

En praktisk utbildning

  • Under dina fyra år på programmet får du de kunskaper som behövs för att arbeta inom handelsyrken som till exempel säljare och inköpare, eller med administrativa arbetsuppgifter.
  • I skolan får du lära dig grunderna inom handel och administration. Du läser bland annat entreprenörskap, försäljning och kundservice, handel, information och kommunikation.
  • I arbetet ingår att lära sig planera och organisera enklare arbetsuppgifter inom handel och administration. Du får även träna praktiskt på vanligt förekommande utrustning, material, redskap, tekniker och arbetsmetoder.
  • Arbetsuppgifter inom yrkesområdet ställer också krav på social förmåga och känsla för service. Du får därför genom utbildningen möjlighet att träna din förmåga att möta människor. Du tränar dig i att söka, analysera och värdera information och att ta ansvar och handla med omdöme.

Praktik

Under dina fyra år kommer du också att ha 22 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande.

Detta läser du

Efter utbildningen

Efter fyra år hos oss är målet att du är rustad för en anställning i ett företag eller affär med uppgifter inom administration, handel och varuhantering.

Du har då fått teoretiska kunskaper i skolan och varit ute och arbetat praktiskt i affär och på företag. Efter utbildningen ska du ha kunskaper och självförtroende för att möta livet och klara av det du vill göra.

Illustration på rödlila bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om programmet för administration, handel och varuhantering? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Sarah Ebeling Garmendia, 0702-34 68 44 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv