$left
$middle

Malmö Borgarskola

Tänk dig ett ställe där du får tre år fyllda av kunskap och utmaningar, men också varm gemenskap. Vår vision är att vi vill vara hela Malmös bästa gymnasieskola.

Malmö Borgarskola erbjuder nationella gymnasieutbildningar på svenska, samt två inriktningar inom det internationellt ansedda International Baccalaureate (IB) programmet, där undervisningen sker på engelska.

CTC-enkät (årskurs 1 & 2)

Under oktober 2023 kommer elever i årskurs 1 & 2 att besvara årets CTC-enkät. Detta, som en del i Malmö stads långsiktiga arbete med att skapa goda uppväxtvillkor för våra barn och unga i Malmö.

Öppet hus på Borgarskolan

Ska du söka till gymnasiet inför läsåret 2024/2025?

Besök oss på plats under höstens öppet hus. Ingen föranmälan krävs.

För dig som går i 9:an

Matteklubben på Malmö Borgarskola

Matteklubben är för dig som går i årskurs 5-9 och är intresserad av problemlösning. Med start den 29 september 2023 kommer vi att träffas varje fredag mellan kl.14.40-15.40

Den Stora gemenskapen

Kolla in oss på YouTube och Instagram

Kommer du in på Borgar kan du komma långt

Som Borgare får du en massa möjligheter utöver det vanliga. Vi frågar inte var du kommer ifrån utan vart du är på väg...

Lär känna oss

Läs mer om Borgar

Bläddra i Borgarskolans programkatalog.

Våra program

Ekonomiprogrammet

Om du är nyfiken på företagande, ekonomi och juridik är ekonomiprogrammet det rätta valet för dig. Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig kunskaper inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Försäljnings- och serviceprogrammet

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med handel, service och kommunikation. På Borgarskolan utbildar vi dig för arbete i yrken inom service och detaljhandel.

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet är en kvalitativ yrkesutbildning där vi ger dig de grundläggande kunskaperna inom service och bemötande, hotell, konferens, evenemang, turism och resor. Sedan 2022 är utbildningen certifierad av branschorganisationen Visita.

Naturvetenskapsprogrammet

Om du är duktig i matematik och brinner för naturvetenskapliga äm­nen då är naturvetenskapsprogrammet det självklara valet!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som vill få en ökad förståelse om hur världen fungerar. Du får en bred grund inom samhällsvetenskap med fokus på bland annat demokratifrågor och levnadsvillkor men också samspelet mellan individ och samhälle.

International Baccalaureate

Vill du studera på engelska – och få en internationell examen som är respekterad över hela världen? Malmö Borgarskola har lärare med lång erfarenhet av att undervisa på International Baccalaureate. Många av dem är dessutom native speakers.

I livets väntrum - Borgarskolan som reservsjukhus

Borgarskolans permanenta utställning 'I livets väntrum' berättar om tiden när Malmö Borgarskola gjordes om till reservsjukhus våren 1945.

Så arbetar vi för att du ska nå dina mål

Malmö Borgarskola är en stimulerande mötesplats för unga människor från hela världen. Vi sätter stor vikt på att utveckla elevernas förmåga att själva ta initiativ och ansvar, fatta beslut, kommunicera och samarbeta.

Samarbeten och kontakter

På Malmö Borgarskola har vi valt att satsa extra mycket inom en rad områden. Detta för att ge våra elever större möjligheter att utvecklas inom exempelvis företagande, matematik och naturvetenskap.

Läs och skapa omdömen om Malmö Borgarskola på School Parrot

Ta del av andras omdömen och insikter - eller skriv ett eget omdöme om Borgarskolan och låt andra ta del av dina positiva erfarenheter.

För elever och vårdnadshavare

Information och länkar som är användbara för dig som elev och vårdnadshavare.

Kontaktinformation och länkar

sv