$left
$middle

Hotell- och turismprogrammet

Vill du jobba i en av världens mest snabbväxande branscher? Gillar du att resa och träffa nya människor? Hotell- och turismprogrammet är en kvalitativ yrkesutbildning med högskolebehörighet, där vi ger dig de grundläggande kunskaperna inom service och bemötande, hotell, konferens, evenemang, turism och resor. Sedan 2022 är utbildningen certifierad av branschorganisationen Visita.

Visita-certifierad utbildning

2022 blev Borgarskolans hotell- och turismprogram en av de första utbildningarna i Sverige att bli godkänd och certifierad av bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita.

En praktisk utbildning

Borgarskolans yrkeslärare har en gedigen erfarenhet och kunskap från branschen, vilket är grundläggande för en bra yrkesutbildning.

Teori blandas med praktik och vi gör många intressanta studiebesök för att lära på plats.

Programmet kan anpassas utifrån dina önskemål och behov när det gäller såväl dina val av ämnen såsom inriktning mot högskolebehörighet.

Arbetsförlagt lärande, APL

Skolan har ett nära samarbete med näringslivet och som elev hos oss får du under dina tre år värdefulla erfarenheter och kontakter i branschen genom att praktisera på exempelvis flygplatser, hotell, event- och konferensanläggningar. Sista året har du dessutom möjlighet att genomföra din praktik utomlands, antingen i en storstad, i sol och värme eller på en skidort.

Två hotell- och turismelever står i tjusig hotellmiljö och samtalar med en lärare. Grafik som består av en grön sigill med texten "Certifierad utbildning - Visita - Hotell & turism" har lagts till längst ner till höger.

Detta läser du

Besöksnäring och framtid

Trots de utmaningar som branschen står inför under pågående pandemi är besöksnäringen en trygg bransch att utbilda sig inom. Det mänskliga behovet av att mötas, resa, upptäcka och utforska världen kommer att kvarstå och kanske bli ännu tydligare i framtiden.

Våra kontakter inom hotell- och turismnäringen bekräftar att när samhället öppnar upp igen så kommer behovet av att anställa duktig personal vara enormt stort och då kommer du som elev att ha alla möjligheter till en riktigt bra och spännande anställning i världens roligaste bransch.

Kontaktinformation och länkar

sv