$left
$middle

Sök till oss

Välkommen till Malmö nystartade kommunala gymnasieskola, här får du en kul och givande studietid och oanade framtidsmöjligheter!

Malmö Citadellsgymnasium är skolan för dig som är intresserad av att lösa framtidens utmaningar och bidra till samhällets utveckling genom innovationer och hållbara lösningar. Här får du en naturlig koppling till entreprenörskap där ekonomi, hållbarhet och teknisk utveckling står i centrum.

Hos oss får du studera i moderna och fräscha lokaler med spännande arkitektur.

Häng med från början

Malmö Citadellsgymnasium startar i Malmö universitets häftiga lokaler, ett stenkast från Malmö C och bara några minuters cykelväg från Västra hamnen och Ribersborgsstranden. Samtidigt som skolan startar byggs en ny skola lite längre ned på samma gata. Den beräknas stå färdig inför höstterminen 2024 och då flyttar vi dit.

Skolmatsal och café

Vi har en ljus och fin matsal där det serveras god och näringsriktig mat. Det finns alltid flera alternativ på menyn, varav ett vegetariskt, och en välfylld salladsbuffé med diverse tillbehör. I huset finns även Café Vindstilla som säljer fika, mellanmål och lunch.

Bibliotek

Vårt bibliotek är välutrustat och modernt. Här finns mängder av böcker, e-böcker, tidskrifter, läs- och länktips samt mycket annat som är till hjälp i ditt skolarbete.

Ta en titt i vår broschyr

Läsåret 2023/24.

Vanliga öppet hus-frågor

Vad kul att du är nyfiken på Malmö Citadellsgymnasium! Här har vi samlat svar på några vanliga frågor som vi brukar få på öppet hus.

Har du andra frågor är du välkommen att kontakta oss.

Elevföreningar

Utöver dina studier på Malmö Citadellsgymnasium så kommer du att ha möjlighet att engagera dig i föreningar och delta i olika arrangemang som intresserar dig.

Vilka föreningar och arrangemang tycker du att skolan ska ha? Här får du vara med och forma utbudet.

Ansök till våra utbildningar

Du gör ditt gymnasieval på ansökningswebben. Webben öppnar för ansökningar den 15 januari och stänger vid midnatt den 15 februari.

Kontaktinformation och länkar

sv