$left
$middle

Design och produktutveckling

Du får lära dig designprocess och designmetodik. Arbetsformerna är kreativa och problemlösande.

Du får också utveckla kunskaper inom design och produktutveckling där datorstyrd design och konstruktion står i centrum.

Om inriktningen

Ingenjörsyrket är globalt och många ingenjörer arbetar i internationella sammanhang. Du kommer därför att kunna fördjupa dig i entreprenörskap, matematik och produktutveckling samt programmering eller språk. Du kommer också att kunna välja högre kurser inom fysik och språk för att få ytterligare behörighet för högre studier men även bild och form för att få ökad bredd.

Framtida yrken och utbildningar

Ingenjörer arbetar inom många områden och branscher. Utbildningen ger goda möjligheter till kreativa och utvecklande jobb. De kan till exempel arbeta i näringslivet och offentlig sektor men även i intresseorganisationer. Som ingenjör utbildas du för att utveckla och använda ny kunskap och teknik. Ingenjörer kan arbeta med planering och konstruktion men också med marknadsföring. Civilingenjörer kan även arbeta med forskning och undervisning.

Studier

Utbildningen till civilingenjör omfattar fem års studier. Ett annat alternativ är den treåriga högskoleingenjörsutbildningen.

Vill du veta mer?

Undrar du något om teknikprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Emma Erlandsson, 0721-57 91 50, om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv