$left
$middle

Estetiska programmet

Inom vårt estetiska program finns en mängd inriktningar för dig som är intresserad av kreativt skapande. Alla inriktningar är högskoleförberedande.

Inriktningarna har också profiler, så att du som elev kan har större möjligheter utvecklas inom de konstarter och uttryck du vill.

Våra inriktningar och profiler

Bild och formgivning

Vill du få möjlighet att förverkliga din konstnärliga drömmar? Här står det kreativa skapandet i fokus och blir du en del av en spännande och utvecklande miljö. Här utnyttjas stadens rika konst- och kulturutbud som en del av undervisningen – Malmö latinskola ligger ju mitt i Malmö!

Dans

På inriktning Dans har du möjlighet att träna och fördjupa dig i den dansform som just du gillar mest. På Malmö latinskola kan du välja mellan två profiler: Streetdance samt Förberedande yrkesdansarutbildning

Estetik och media

Om du väljer Estetik och media får du lärare med flera års yrkeserfarenhet från media, IT, reklam, design och konst. På Malmö latinskola kan du välja mellan tre profiler: Fotografisk bild, Grafisk design och webb samt Film- och TV-produktion.

Musik

Hos oss får du extra mycket undervisning på ditt instrument/sång med en egen lärare. Vi tar dina drömmar och ambitioner på allvar. På Malmö latinskola kan du välja mellan två profiler: Klassisk samt Pop/rock/jazz/folkmusik

Teater

På Malmö latinskolas teaterinriktning efterliknar vi den professionella teaterns arbetssätt. Vi tränar dig i skådespelarens verktyg – fysiska uttryck, röst och text, och du får genom olika produktioner möta publik. Vi arbetar även med kostym, smink, scenografi, ljus och ljud.

Detta läser du

Bred högskolebehörighet

Estetiska programmet ger behörighet till högskolan och vi lägger stor vikt vid de teoretiska studierna. Även om programmet ger en bra och bred högskolebehörighet så har du möjlighet att utöka denna genom att välja till olika meritpoängsgivande kurser.

Vi erbjuder ett brett utbud av teoretiska kurser i exempelvis språk, matematik, naturkunskap och engelska.

Det går också att välja kurser inom foto, bild, teater eller ljudproduktion.

Kontaktinformation och länkar

sv