$left
$middle

Teater

På Malmö latinskolas teaterprogram efterliknar vi den professionella teaterns arbetssätt. Vi tränar dig i skådespelarens verktyg - fysiska uttryck, röst och text, och du får genom olika produktioner möta publik.

Vi arbetar även med kostym, smink, scenografi, ljus och ljud.

Om inriktningen

För att efterlikna arbetet på den professionella teatern läser vi i perioder. En teaterperiod är fem till sex intensiva veckor per termin, då du har teater hela dagarna. Detta innebär att du övriga veckor av terminen intensivläser de teoretiska ämnena.

Vi samarbetar i projekt över ämnesgränserna för att ge dig en meningsskapande helhet. Vi ser till att teatern kommer in i andra ämnen och att andra ämnen finns i teatern. Vi förutsätter att du gillar att inhämta kunskap och är beredd att delta aktivt i skolarbetet.

Forma din utbildning

Skapa en utbildning utifrån dina önskemål med våra individuella val. Du kan fördjupa dig mer inom ett programgemensamt ämne eller läsa kurser som vi erbjuder från våra andra utbildningar.

Studiebesök och föreställningar

Vi har också samarbete med den professionella teatern, bland annat Malmö Stadsteater, där vi gör studiebesök, ser föreställningar och någon gång emellanåt medverkar i uppsättningar.

Vi är knutna till Teaterhögskolan i Malmö där vi hämtar kunskap och inspiration. Vi får också förfrågningar från olika TV- och filmbolag som söker allt från statister till huvudrollsinnehavare och våra elever går ofta på auditions.

Kontaktinformation och länkar

sv