$left
$middle

Fritid och hälsa

Gillar du träning, friskvård och hälsa? Har du siktet inställt på att jobba som personlig tränare i framtiden?

Inriktningen fritid och hälsa är ett utmärkt val för dig som gillar träning samt tycker om att inspirera och leda andra människor.

Om inriktningen

På Pauliskolan kommer du att få en grundläggande utbildning som ger dig goda grunder till att söka jobb på gym. Efter din gymnasietid har du en bra bas som förbereder dig för att ta dig vidare mot ett yrke som personlig tränare, PT.

Personlig tränare är ett varierande yrke där du får jobba med att anpassa fysisk aktivitet för olika individer. Även kost- och näringslära är en stor del av yrket och du ska inte bara brinna för träning utan även stimuleras av att coacha andra människor mot att nå sina mål. Utöver fysisk aktivitet är därför både näringslära och beteendevetenskap en naturlig del av yrket som du kommer tränas i under din gymnasietid.

Du kommer att få läsa kurser såsom träningslära och mental träning. Till din hjälp på skolan har vi kunniga yrkeslärare och vi har ett välutrustat fint gym på skolan.

Personliga tränare kan jobba på träningscenter och inom friskvård. Många personliga tränare startar också upp sina egna företag. Därför är entreprenörskap en viktig kurs i utbildningen.

Vill du veta mer?

Undrar du något om barn- och fritidsprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Azra Ahmetovic, 0723-69 84 26 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv