$left
$middle

Dator- och kommunikationsteknik – förstärkt individuellt alternativ

Utbildningen vänder sig till dig som vill läsa dator- och kommunikationsteknik på el- och energiprogrammet (EEDAT), men som behöver individuella anpassningar.

På det förstärkta programmet läser du i lugnare takt och får extra stöd för att lyckas med din utbildning.

Yrkesutbildning inom IT

Vill du bli en expert på nätverk? På el- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik får du en vass yrkesutbildning inom IT och du kommer att kunna arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Redan under din utbildning kommer du ut på arbetsplatsförlagt lärande, APL, under 15 veckor.

Om inriktningen

Du kommer bland annat att få lära dig hur du sätter ihop en dator och hur olika nätverk fungerar. Inriktningskurser är bland annat dator- och nätverksteknik samt elektronik och mikrodatorteknik. Du lär dig också programmering och får kunskap om informationssäkerhet.

Under din utbildning varvas teori med praktik, först i datalabb på skolan och därefter kommer du ut i verkligheten på APL i årskurs 1 och 3. På praktiken har du möjlighet att knyta värdefulla kontakter som du kan ha nytta av när du ska ge dig ut i arbetslivet.

På Pauliskolan får du grunden och verktygen för att komma vidare i den spännande IT-branschen oavsett om du vill jobba direkt efter gymnasiet eller om du vill läsa vidare.

Detta läser du

Vill du veta mer?

Undrar du något mer om dator- och kommunikationsteknik? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Linn Bardeman, 0766-43 23 83 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv