$left
$middle

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som vill ha en bred och allmänbildande utbildning.

För dig som vill läsa vidare på högskola och universitet ger programmet en utmärkt grund.

Vi erbjuder inriktningar och profiler

Beteendevetenskap

På inriktningen läser du profilen psykologi och kriminologi. Utbildningen ger dig kunskaper om människors utveckling och samspel i olika sammanhang med ett beteendevetenskapligt fokus.

Bernadottegymnasiet

Bernadottegymnasiet är en profil på inriktningen beteendevetenskap. Det unika med Bernadottegymnasiet är att du förbereds för en utbildning till och/eller arbete inom något av de uniformsyrken som skolan samarbetar med. Våra samverkansmyndigheter är Försvarsmakten, Kustbevakningen, Polisen, Räddningstjänsten och Tullverket.

Samhällsvetenskap

På inriktningen läser du profilen ledarskap och entreprenörskap. Vill du få fördjupade kunskaper inom samhällsvetenskapliga ämnen och också lära dig om människan, ledarskap och entreprenörskap? Då är detta en spännande profil för dig!

Detta läser du

En bred samhällsvetenskaplig grund

Under din utbildning får du ökad förståelse för hur världen fungerar. Du lär dig om samspelet mellan individ och samhälle, om samhällens strukturer och demokrati.

FN-elevförening

Hos oss kan du engagera dig i vår FN-elevförening som arbetar med de globala målen. Det finns också möjlighet att göra fältstudierna i ditt gymnasiearbete i Sarajevo.

Efter gymnasiet

Programmet är högskoleförberedande och ger dig många olika valmöjligheter i framtiden. Efter examen kan du söka högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område, men du kan också söka studier inom andra ämnesområden.

Kontaktinformation och länkar

sv