$left
$middle

El- och energiprogrammet

Föreställ dig vad som händer när strömmen slutar fungera, när telenäten brister eller när uppkopplingen försvinner. Det är mycket i samhället – både nödvändigheter och bekvämligheter – som fungerar tack vare elteknik.

Det är bland annat därför som det finns så oändligt många yrkesvägar och möjligheter i elteknikbranschen.

Våra inriktningar

Elteknik

Inriktningen elteknik ska ge kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät. Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

Detta läser du

En praktisk utbildning

Vill du få ett framtidsyrke som är spännande, omväxlande och roligt. Då ska du välja ett yrke inom elteknikbranschen. Elteknikbranschen växer i rasande fart och den tekniska utvecklingen går fort framåt, det gör att du behövs.

Matematiska beräkningar och säkerhetstänkande har stor vikt genom hela utbildningen. Det ställs krav på kvalitetsmedvetenhet, språkliga färdigheter, entreprenörskap och förmåga att arbeta i och att leda projekt.

Grundläggande högskolebehörihet

På Universitetsholmens gymnasium får du automatiskt högskolebehörighet om du inte aktivt väljer bort det.

Efter gymnasiet

Detta yrkesprogram ger dig möjlighet att gå vidare till yrkeshögskola eller tekniskt basår på högskola.

Elbranchen rekommenderar

ETG-upplägget erbjuder ett unikt program där du redan under gymnasietiden kan få ditt yrkesbevis. Lärlingstiden, 1600 timmar, är inkluderad i utbildningen vilket ETG är ensamt om.

Vi har anpassat utbildningen efter branschens önskemål och krav för att våra nyutbildade elektriker ska ha stora möjligheter att få jobb.

Se mer på www.etgcollege.se

Kontaktinformation och länkar

sv