$left
$middle

Bygg och hantverk

Vill du jobba som målare, snickare eller kanske som golvläggare? Är du intresserad av att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus? Då är våra utbildningar inom bygg och hantverk något för dig.

Utbildning inom husbygge och hantverk

Betongarbetare

Vill du ha ett fysiskt arbete? Som betongarbetare armerar och gjuter du husgrunder, väggar och pelare. Du arbetar efter ritningar som beskriver hur olika konstruktioner ska se ut. Möjligheterna att få arbete i framtiden är mycket goda. Efter utbildningen kan du kan arbeta med att gjuta husgrunder samt arbeta vid väg- och brobyggen.

Golvläggare

Golvläggare arbetar med att lägga mattor och golv av olika material som textil, linoleum eller parkett. Det är ett omväxlande och rörligt yrke där dina händer är det främsta verktyget. Möjligheterna att få arbete i framtiden är mycket goda. Efter utbildningen kan du kan arbeta med renovering eller nybyggnadsprojekt inom privat eller offentlig verksamhet.

Murare

Vill du ha ett varierande och rörligt arbete? Som murare jobbar du bland annat med traditionellt mureri, plattsättning och putsning av fasader. Yrket kräver noggrannhet och yrkesskicklighet. Möjligheterna att få arbete i framtiden är mycket goda. Efter utbildningen kan du kan arbeta åt privatpersoner, kommunala verksamheter, på kontor och i industrier.

Målare

Måleriyrket är ett kreativt yrke där du jobbar med allt från spackling till tapetsering och målning. Yrket passar dig som gillar ett fritt och rörligt jobb där du får arbeta med omväxlande uppgifter. Möjligheterna att få arbete i framtiden är mycket goda. Efter utbildningen kan du kan arbeta åt privatpersoner, kommunala verksamheter, på kontor och i industrier.

Plattsättare

En plattsättare klär väggar eller golv med kakel, klinker, konstbetongplattor eller mosaik, oftast inomhus. Uppgifterna kan variera mellan allt ifrån att sätta plattor i kök, badrum till stora entréer eller simhallar. Yrket passar dig som är noggrann, tålmodig och gillar att arbeta med händerna. Det finns mycket goda utsikter för arbete i framtiden. Efter utbildningen kan du jobba på nybyggen, ombyggnader och med renoveringar.

Träarbetare

Träarbetare, eller snickare, är byggbranschens största yrkesgrupp med varierande uppgifter. Som träarbetare kan du arbeta med allt från stora byggprojekt till mindre sniderier. Yrket passar dig som gillar fysiskt arbete, är händig, kreativ och som gillar att jobba i varierade miljöer. Möjligheterna att få arbete i framtiden är mycket goda. Efter utbildningen kan du jobba på bygg- och anläggningsföretag.

Kontaktinformation och länkar

sv