Malmö stad
$left
$middle

Sanju – Den största utmaningen i köket är tid

Sanju Shrestha är kock på puben Bishop Arms Gustav som också är en del av Elite Hotel Plaza i Malmö. Här berättar han om hur det är att arbeta som kock på hans arbetsplats.

Sanju i blå kökskläder i restaurangköket.

Vilken typ av mat lagar ni i ert kök?

– I vårt kök lagar vi mat till puben med influenser av fransk, svensk, tysk och ibland asiatisk mat. Vi jobbar säsongsbaserat och matchar även maten med drycker från puben.

Förutom att laga mat till puben planerar och lagar vi även mat till stora festmiddagar, konferensmiddagar, bruncher, afternoon tea och frukost.

Beskriv hur ett arbetspass kan se ut?

– Eftersom det är en pubverksamhet är våra arbetstider mestadels kvällstid.

Vad är den största utmaningen med att jobba som kock i er verksamhet?

– Jag tycker att den största utmaningen i köket är tid. Att man måste förstå hur lång tid alla olika rätter tar att laga. Eftersom köket arbetar som ett team behöver alla medarbetare ha koll på sin tidsplanering för att det ska fungera.

Vad är det bästa med att jobba som kock hos er?

– Just nu är det bästa med att jobba i köket att få vara en del av Sveriges bästa bar när det gäller whiskey och öl. Man lär sig att para ihop mat och dryck.

Eftersom vi är en del av Elite Hotel Plaza Malmö får jag också möjlighet att servera mat på olika tillställningar och middagar för hotellet.

Jag uppskattar även att få jobba med de bästa råvarorna från våra fina leverantörer för fisk och kött - det gör jobbet ännu roligare! Sist men inte minst är vi ett fantastiskt team!

#Jobbresan

Under #Jobbresan hittar du filmer och intervjuer med Malmöbor som läser, har läst eller jobbar på Komvux Malmö. Genom olika berättelser hoppas vi inspirera dig att ta steget till studier för att komma ett steg närmare ditt drömjobb.

Hur ser din jobbresa ut? Publicera din berättelse under #Jobbresan eller #KomvuxMalmo

Kontaktinformation och länkar

sv