Systematik och process
Teknisk handbok är ett tillägg till de branschgemensamma tekniska anvisningarna, t.ex. AMA och VGU, och placerar sig därmed på nivå 2 i detaljeringsgrad vad gäller anvisningar för projektering på allmän platsmark i Malmö.
Krav och riktlinjer
Alla avsnitt i handboken är uppdelade i två delar: krav och riktlinjer.
Krav
Punkter under krav ska följas.
Riktlinjer
Punkter som bör följas baserat på erfarenheter från tidigare projekt.
Nivåer för beslutsprocessen
Projekteringsmöten
Syftet med projekteringsmöten är att samordna projekteringen och processen för att ta fram bygghandlingar. Beslut behövs löpande för t ex utförande, konstruktionsfrågor, gestaltning och utformning kopplat till det specifika projektet. Ritningar och beskrivningar samordnas för att resultera i färdig bygghandling.
Uppdragsbeskrivning
Syftet med uppdragsbeskrivningen är att så ingående som möjligt beskriva konsultens uppdrag samt att identifiera de teknikområden som måste beaktas vid projekteringen.
Teknisk handbok
Teknisk handbok är tillägg och komplettering till de branschgemensamma tekniska anvisningarna. Syftet med Teknisk handbok är att utveckla och uppdatera de krav och riktlinjer som finns från Fastighets- och gatukontoret vad gäller projektering för genomförande av anläggningar på allmän platsmark i Malmö.
Branschgemensamma tekniska anvisningar
Branschgemensamma tekniska anvisningar är förutom AMA-systemet, styrande och stödjande dokument från Trafikverket, sk TDOK, VGU (vägar och gators utformning), lagar och förordningar, t ex Vägmärkesförordningen.
Garantiskötsel
Vad som ska ingå i garantiskötsel ska projektledaren diskutera med avdelningen för offentlig miljö och upphandling- och entreprenadenheten.
Val och omfattning av garantiskötsel i entreprenaden grundar sig på vad som ger bäst kvalitet och som är det ekonomiskt mest fördelaktiga för Malmö stad.
Avsteg från teknisk handbok
Beslut om avsteg från Teknisk handbok tas av styrgruppen och dokumenteras enligt rutiner och mallar i projektmodellen.
Avsteg från Teknisk handbok kan främst bli aktuella i samband med ombyggnader där man har den befintliga miljön att ta hänsyn till.
Erfarenheter från byggskedet
Erfarenheter från byggskedet ska via beställarombud och projektledare rapporteras tillbaka till teknisk handbok.
Sidan senast uppdaterad: