Torups friluftsgård stängd

Mot bakgrund av den fortsatt höga spridningen av covid-19 är Torups friluftsgård stängd. Beslutet förlängs och gäller tills vidare – med möjlighet att successivt börja öppna upp om läget förändrats till det bättre. Detta innefattar reception, gym och kafé. Kaféets kiosk är öppen och nås i anslutning till Friluftsgårdens uteservering.

Mer information

Äta och fika

I Bokskogen finns flera olika möjligheter för den som är hungrig eller kaffesugen. Förutom kaféer och restauranger finns också bord och bänkar, vindskydd, grillplatser och fina platser som passar för picknick.

Äta och fika i Bokskogen

Resturanger och fik

Friluftsgården

I vår kiosk kan du köpa fika, frukt och varm eller kall dryck. När solen tittar fram är det härligt att koppla av med kaffe och en god kaka på vår utservering, eller svalka dig i skuggan med en glass eller en kall dryck. Inomhusdelen av kaféet håller stängt tills vidare på grund av pandemin.

Statarmuseets kafé

Tar dig tillbaks till gamla tider, som en riktigt god fika hos gammelmormor. Närproducerat och ekologiskt utbud: kaffe, te, varm choklad med vispgrädde, saft, lemonad eller äppelmust, smörgåsar/toast med årstidssallad och hembakat fikabröd. Sitt under äppelträden, i orangeriet eller i Tidevarvet.

Slottskaféet

Slottskaféet drivs av Maderiet och finns i byggnaden Stallarna. Kaféet är öppet fredagar-söndagar klockan 11-17 samt på röda dagar.

Maderiet på Bokskogens GK

Golfkrog med mat och dryck, belägen mitt i bokskogen.

PGA of Sweden National

Golfrestaurang med frukost, lunch och middag.

Hos Mig

Säsongsöppet kafé beläget på en gård intill Bokskogen. Erbjuder allt från vedeldad pizza till kyckling som grillas över öppen eld.

Grilla och göra upp eld

Här hos oss i bokskogen finns 12 olika grillplatser som du är välkommen att använda. Du får dessutom göra upp eld på den mark som är allemansrättslig om du besitter kunskapen.

Tänk på att delar av bokskogen är ett naturreservat. I dessa delar är det endast tillåtet att elda på anvisad grillplats. Här får du bara elda med medhavd eller tillhandahållen ved. Plocka inte grenar eller ris från marken.

Området som är naturreservat är markerat med skyltar, samt finns markerat på kartan över bokskogen som du hittar via länken nedan.

Från de delar av bokskogen som inte ingår i naturreservatet har du rätt att ta torrt ris och grenar att elda med, men inte från växande träd eller buskar.

Tänk på att eldningsförbud alltid måste respekteras. Om eldningsförbud råder är det endast tillåtet att grilla på iordningsställda grillplatser i naturen.

Tänk på att:

  • Aldrig lämna en tänd grill eller eld utan bevakning.
  • Ha en hink med vatten så att du kan släcka
  • Dränk engångsgrillen i mycket vatten.
  • Känn efter att kolen/askan är kall innan du slänger den.
  • Den som tänder elden/grillen har ansvaret för säkerheten.
  • Vi tillhandahåller ved två gånger i veckan vid grillplatserna på Kejsarstigen, Lyckestigen och Sagostigen. Det kan ta slut snabbt, så det är säkrast att ta med sin egen ved.