$left
$middle

Julmarknad 6-8 december på Katrinetorp

Den årliga julmarknaden på Katrinetorp Landeri i Malmö pågår under tre dagar, den 6-8 december, och bjuder på tradition med moderna inslag – för både stora och små.

Här blandas svenskt hantverk med blommor, närproducerad mat, antikviteter och mycket annat i gårdsmiljö, ute och inne. Årets utställare finns i bodar och tält, på båda våningar i Östra magasinet och Stallet, samt i Fähuset. I marknadsstånden finns traditionellt kvalitetshantverk, som halmslöjd, handstöpta ljus, karameller, korgmakeri, träslöjd och handstickat. Matmarknaden innehåller julfavoriter som ost, honung senap, bröd, korv och mycket annat.

Årets julmarknad på Katrinetorp bjuder på musikupplevelser och den traditionella dansen kring granen. För barn finns bland annat halmbalar att hoppa i, jultomte och fiskedamm. Ponnyridning och ponny som drar en vagn. Aktiviteterna är inte konstant under alla tre dagarna utan det skiftar vad och när det är.

Vi slår upp dörrarna till den vackra, huvudbyggnaden med dekorationsmålningar och möblemang i tidstypisk empirestil. Här kan du äta julgröt, klenäter och annat gott under kristallkronorna, se den grannaste granen i stan och njuta av blommande juldekorationer i alla rum och salar.

I allén tänds marschaller när mörkret faller. Malmös Lucia kommer på besök, på fredagen klockan 17 och söndagen klockan 15, med sång, tärnor och tända ljus, i traditionellt luciatåg på gårdsplanen.

Entré 80 kr, fri entré för barn under 15 år.
Parkering 20 kr/fordon.

Öppet fredag klockan 12 - 20, lördag-söndag klockan 10 - 17

Buss 54 från Gustav Adolfs torg går med många extraturer till och från Katrinetorp under hela julmarknaden se tidtabell Pdf, 279.1 kB. (Pdf, 279.1 kB)