$left
$middle

Mötesplatser för seniorer pausar på grund av coronavirus

Från och med tisdagen den 17 mars kommer alla mötesplatser för seniorer i Malmös stad att pausa tillfälligt. Detta för att minska risken för smittspridning av coronaviruset (covid -19). På det sättet skyddar vi de mest sårbara.

Det innebär att alla inplanerade aktiviteter på mötesplatserna ställs in. Mer information och uppdateringar kring mötesplatserna finns på malmo.se/motesplatserforseniorer.

Restauranger i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningens regi kommer tillfälligt endast att erbjuda mat för avhämtning. Restaurangerna stänger för sittande gäster.

Detta råder tills annan information meddelas via malmo.se. Mötesplatserna pausar från och med  17 mars. Om du har frågor om mötesplatserna kan du ringa  076-856 45 49  måndag-fredag klockan 8.oo-16.30.

Folkhälsomyndigheten har sedan den 11 mars angett rekommendationen att anhöriga bör undvika onödiga besök på äldreboenden och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom. Med anledning av detta uppmanar Malmö stad till att vara restriktiv med besök i våra verksamheter där äldre bor. Det kan däremot finnas särskilda fall där de seniorer som bor på våra boenden behöver känna trygghet och närhet från sina anhöriga, exempelvis vid palliativ vård. Det gäller enbart för besökare som är helt symptomfria.

Om man har symptom på luftvägsinfektion ska man inte, under några omständigheter, besöka något boende eller träffa personer som tillhör någon riskgrupp.

Är du orolig anhörig till en senior? Ring vår anhöriglinje på telefonnummer 0706-00 28 93 måndag-fredag klockan 8.00-16.30 från och med 17 mars.

Har du frågor kring Corona ring 113 13, dygnet runt.

Här hittar du Malmö stads samlingssida kring Corona.