$left
$middle

Malmö Museers barnbok – nu i museibutikerna!

Nu finns Malmö Museers alldeles egna barnbok att köpa i museibutikerna på Slottsholmen och Teknikens och Sjöfartens hus. I boken finns roliga berättelser från museet och bilder att själv färglägga.

Öppen barnbok

Kan du inte få nog av djuren i akvariet, giraffen i entrén och ubåten U3? Nu kan du ta med dig berättelserna från museet hem, i barnboken – Vad är det som händer på Malmö Museer? Boken rymmer allt från fina illustrationer och berättelser till sidor där du själv kan färglägga dina favoritplatser på museet.

Idén till barnboken fick Eva Korp, författare och illustratör, när hon för många år sedan hörde ett samtal mellan två besökare. En pappa och ett barn pratade om vildsvinen i den snöklädda dioraman på Slottsholmen:

– Pappan funderade högt och fantasilöst över vad det som föreställde snö egentligen var för något. Kanske bomull? Då utbrister barnet: Men pappa, pappa, fryser inte vildsvinen? Då slog det mig, jag ville skriva om kontrasten mellan den krassa vuxna och det empatiska barnet, berättar Eva. Såklart fryser vildsvinen i dioraman, giraffen längtar hem och våra bilar dagdrömmer om de dagar då de rullade på vägarna, det handlar bara om att se det…

Vad är det som händer på Malmö Museer? finns att köpa i museibutikerna på Slottsholmen och Teknikens och Sjöfartens hus och kostar 95 kronor.

sv
sv