$left
$middle

Familjecentralen Sesam öppnar igen i nya lokaler

Måndag den 1 juni slår familjecentralen Sesam upp portarna i nya luftiga lokaler i Rosengård. Både barnavårdscentralen, öppna förskolan och socialrådgivningen öppnar samtidigt på Bennets väg 8.

För några veckor sedan stängde Sesam i de tidigare lokalerna på Västra Kattarpsvägen 65. Nu är flytten klar.

– Det blir en positiv förändring. Det blir både öppnare, ljusare och större jämfört med tidigare, säger Anna Friggestad, biträdande förskolechef för öppna förskolan på Sesam.

Även barnmorskan flyttar in

På familjecentralen finns precis som tidigare barnavårdscentral, öppna förskolan och socialrådgivning. Hit kan barnfamiljer komma för att både göra hälsokontroller, träffa andra familjer, träna sig i svenska, delta i sång- och sagostunder och ha stödjande samtal. I slutet av sommaren flyttar även en barnmorska in, för att kunna svara på frågor om exempelvis graviditet, sexuell hälsa och preventivmedel.

– Nu hoppas vi att ännu fler Malmöfamiljer kommer hit och umgås, har roligt och får det stöd de behöver, säger Eva Sundberg, ansvarig för socialrådgivningen på Sesam.

Nya sätt att jobba i coronatider

Verksamheterna på Malmös familjecentraler har anpassats för att minska risken för smittspridning. Det blir därför ingen stor invigning av Sesams nya lokaler. Öppna förskolan är utomhus mer än vanligt och socialrådgivningen genomför just nu endast förbokade samtal samt erbjuder digitala mötesformer.

Uppdaterad information om öppettider och vad som är på gång finns på familjecentralen Sesams webbplats. Du kan även följa familjecentralen Sesam på instagram.

sv
sv