$left
$middle

Folkets Orangeri – en ny sommaroas för mat och dryck i Folkets Park

Den stora glasbyggnaden vid huvudentrén till Folkets Park har tidigare pulserat av salsa och karibiska rytmer. Nu i sommar flyttar ett nytt koncept in, den 16 juli öppnar nämligen Folkets Orangeri.

I en växthusliknande miljö, där grönskan och ljuset pryder den något industriella lokalen finner ni en ny plats för mat och dryck. I anslutning till orangeriet finns en uteservering och intill står Food Trucks för matförsäljningen.

Folkets Orangeri har två skepnader och blir en plats där utbudet varierar på dagtid respektive eftermiddag och- kvällstid.

Orangeriet är en sommarsatsning som varar under sex veckor från och med 16 juli - 22 augusti.

Café och kunskapslabb på dagtid

Under dagtid på Folkets Orangeri hittar du Café Sallys. Här kan stora och små fika och leka. För den som vill köpa med sig en italiensk glass och sitta någon annanstans i parken så finns även den möjligheten då det i dessa tider är bra att vi sprider ut oss.

Mikrobryggerier och varierande smaker på kvällstid

Eftermiddag och kvällstid på Folkets Orangeri består av bar och servering tillsammans med Skånes Dryckesproducenter. En rad olika skånska mikrobryggerier kommer under dessa sex veckor att servera ett varierat utbud av dryck. Under denna tid kan du sitta inne i orangeriet eller på vår uteservering. Mat kan beställas från någon av våra Food Trucks som finns intill serveringen. Varierande truckar står för maten under dessa sex veckor.

Att träffas på ett säkert och bra sätt

Åtgärder för att begränsa smittspridning har stått högst upp på agendan. I nära dialog med Miljöförvaltningen har Folkets Orangeri kunnat ta form utifrån Folkhälsomyndighetens senaste riktlinjer för serveringar. Värdar och personal finns på plats för att se till att riktlinjerna efterföljs.

Vi ber våra besökare att tillsammans med oss ta ansvar för att följa skyltning och uppmaningar gällande avstånd, hygien och placering. Om du har sjukdomssymptom så uppmanar vi dig att stanna hemma.

Vi hoppas att Folkets Orangeri kan bli en av många oaser för Malmöborna att sprida ut sig på under denna mycket speciella sommar.

Folkets Orangeri - öppettider och aktörer

Café Sallys

På Sallys kan lekande barnfamiljer ta en välbehövlig paus och fylla på med energi. Eller så kan de flanerande vännerna svänga inom för en kaffe på vägen. Här kan du köpa en kopp fin-kaffe, mackor, kalla drycker och en och annan söt sak. Nu finns även italiensk glass som ni kan köpa med er och sätta er någonstans i parken.

Öppettider: torsdag - lördag kl. 11.00 - 14.00

Skånes Dryckesproducenter

Skånes Dryckesproducenter grundades 2017 av och för företagare med passion för dryck, gemenskap och Skåne. En del av syftet med föreningen är att lyfta den skånska dryckesnäringen.

Tillsammans utgör de ett 50-tal unika medlemsföretag som tillverkar öl, vin, destillat, cider, mjöd & kombucha i Skåne. Föreningen har haft servering på ett flertal event bland annat på Mitt Möllan.

Öppettider: torsdag - lördag kl. 14.00-22.00

Food Trucks

Under dessa sex veckor kommer 8 Food Trucks att turas om att vara på plats, tre trukar i taget. Utbudet kommer att bestå av allt från falafel till japanska bowls, rökig grill, smoothies och mycket mer.

Öppettider: torsdag - lördag kl. 11.00-22.00

sv
sv