$left
$middle

Hör Malmös Unga Malmös berättelser

Runt 20 unga Malmöbor har fått möjligheten att spela in varsin podcast i projektet Unga Malmös berättelser.

Med ämnen som berör allt från ohälsa och rasism till flykt och höjdrädsla får Malmöborna nu en unik inblick i dessa unga medborgares liv och tankar. Vilka är de, var kommer de ifrån och vart är de på väg? De cirka 30 minuter långa programmen kommer att publiceras på Kulturskolans webb under sommaren.

– Att låta ungas röster bli hörda är viktigt för oss på Kulturskolan. Att dessutom erbjuda dessa unga Malmöbor vår kulturella allemansrätt genom en fantastisk möjlighet till att själva skapa, känns väldigt inspirerande, säger Ulrika Renström, strateg på Malmö kulturskola.

Tankar och livserfarenheter

Initiativtagaren till projektet Unga Malmös berättelser är artisten och kompositören Irya Gmeyner. Idén väcktes ur hennes tidigare arbete tillsammans med ungdomar där de ofta uttryckte att de hade svårt att hitta ett forum där de fritt kunde dela med sig av sina tankar och livserfarenheter.

– Jag har saknat en möjlighet att höra deras berättelser och tankar kring livet med deras egna ord. Med det här projektet ger vi ungdomarna en chans att berätta sin historia på sitt sätt, säger Irya Gmeyner, som tillsammans med Thomas Holst är producenter och handledare för projektet.

Samarbete

Projektet är ett samarbete mellan Ung i Sommar, kulturförvaltningen och Kulturskolan. Ung i Sommar drivs utifrån Malmö stads övergripande mål att öka sysselsättningen och ge Malmös ungdomar 16-19 år, tillgång till en meningsfull fritid. Samtliga ungdomar gör den här podcasten under arbetet på deras praktikplats på Malmö kulturskola, som under sommaren tar emot sammanlagt 28 ungdomar.

Relaterat

Öppna Malmö

sv
sv