$left
$middle

Bild på tavla inifrån Torups slott

Konst från tre sekler visas på Torups slott

6 maj-13 juni pågår det en utställning med konst från tre sekler på Torups slott. Utställningen är öppen onsdagar-söndagar.

Torups slott var en viktig samlingspunkt för många av Sveriges främsta konstnärer under friherrinnan Henriette Coyets tid 1884–1941. Vårens utställning på Torup presenterar ett urval av svensk bildkonst och konsthantverk från 1800-talets andra hälft, 1900-talets början och även en "epilog" i bildformat från 2000-talet.

Verken visas upp i slottets vackra representationsvåning och i de nyligen iordninggjorda utställningsrummen, som med denna utställning har sin premiär.

Konstnärer som är representerade i utställningen är bland andra Prins Eugen, Gunnar Wennerberg, Tora Vega Holmström, Jenny Nyström, Carl Larsson, Jonas Åkesson, Bruno Liljefors och Lars Lerin.

Utställningen är öppen torsdagar-söndagar, 6 maj-13 juni. Entré kostar 60 kronor och biljetter köps via Kulturcentralen. Slottet är inte tillgänglighetsanpassat så tyvärr kan inte rullstolar eller barnvagnar tas med på utställningen.

sv
sv