$left
$middle

Foto: Miriam Preis

Ny markanvisning i Hyllie - Öster om mässan

Nu lanserar vi en ny markanvisning i Hyllie som innehåller cirka 260 bostäder, varav hälften är hyresrätter, hälften bostadsrätter samt ett större kontor. För första gången är Mallbo-konceptet en del av stadens markanvisning.

Exploateringsområdet Öster om mässan ligger i de centrala delarna av Hyllie. Området ligger nära flera fina parkmiljöer, kollektivtrafik och nöje i kombination med ett utmärkt kontorsläge från Pildammsvägen och Annetorpsvägen.

- Målet är att tilldela markanvisningar till byggaktörer som vill bidra till en mer hållbar bostad-, och kontorsmarknad inom alla hållbarhetsområden. Vi har jobbat med den miljömässiga hållbarheten i Hyllie och nu växlar vi upp inom den sociala hållbarheten, säger projektledare Maria Montelius.

Mallbo står för Malmö Allemansrätt Boende och är en modell och ett verktyg för Malmö stad att nå målet om en mer hållbar bostadsmarknad. Genom Mallbo testas nya metoder för nyproduktion av flerbostadshus till en lägre hyresnivå i kombination med en större satsning på social hållbarhet genom sociala mervärden och fokus på delaktighet.

- Nu provar vi på riktigt att bygga hyresrätter till en lägre boendekostnad med en god boende- och livsmiljö! Mallbo ska bli ett boende där alla Malmöbor ska kunna söka och tilldelas en Mallbo-bostad. I framtiden ska det vara en självklarhet att alla Malmöbor har möjligheten att kunna efterfråga en bostad, säger projektledare Maria Montelius.

sv
sv