$left
$middle

Rymden som inspiration i skolan

Välkommen till ett webinarium med Sveriges första astronaut Christer Fuglesang! Han berättar där om hur man kan arbeta med rymden för att inspirera barn och unga.

Det är ESERO, European Space Education Resource Office, som arrangerar webinariet den 27 april riktad till lärare. Läs mer och anmäl dig här.

Vad är ESERO?
ESERO är ett initiativ av Europeiska rymdorganisationen ESA och Rymdstyrelsen. Det drivs av Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i samarbete med det nationella Wisdome-projektets fem vetenskapscentra: Tekniska museet, Curiosum, Visualiseringscentrum C, Universeum och Malmö Museer.

ESERO Sverige kommer att bidra till rekrytering inom matematik, naturvetenskap och teknik genom kurser för lärare i Sverige. Dessutom kommer ESERO Sverige att ge stöd till skolor med resurser och material.

Två KTH-kurser ges på distans till hösten för lärare

Till hösten startar KTH två kurser för lärare i grundskola och gymnasium om elektronik och programmering i rymdtillämpningar. Kurserna genomförs huvudsakligen online, körs på låg fart och kan med fördel tas på kvällstid, mellan klockan 16-18, men kommer också att finnas inspelade.

Läs mer om kurserna här: https://www.kth.se/larande/aktuellt/mera-rymd-pa-kth-1.1155025

ESERO:s olika lärarfortbildningar finns samlade här: https://www.esero.se/for-larare/lararfortbildningar/

sv
sv