$left
$middle

Foto: Malmö stad, fr. v Fanny, Simone och Iolanda - pedagoger i förskola på hjul

Öppen förskola på hjul är igång

För tredje året i rad är den mobila verksamheten - öppen förskola på hjul igång igen. Mellan den 15 juni och 19 augusti kan barn och föräldrar mötas över olika teman och sjunga, skapa och leka tillsammans i Kroksbäcksparken.

Varje vardag mellan kl. 9.30-15.00 är lådcykeln redo för nya upptåg. Ett koncept som varit uppskattat av både föräldrar och barn sedan starten 2020.

Med öppen förskola på hjul vill förskoleförvaltningen både öka kunskapen om förskola och öppen förskola samt bidra till goda erfarenheter av att besöka en öppen förskola. Pedagogerna involverar föräldrarna och lyfter vikten av att vara delaktig och närvarande i lek och aktiviteter.

– Vi pratar, leker, sjunger och gör saker precis som på den vanliga förskolan. Man kan säga att det blir ett enkelt sätt att få en känsla för vad barnen sedan kan tänkas möta i förskolans värld, säger Simone Bergstrand som är en av pedagogerna.

Verksamheten vänder sig till familjer med barn mellan 0–6 år. Framförallt är det de barn som ännu inte går i förskola och som kanske inte heller besökt den öppna förskolans verksamhet som förskoleförvaltningen hoppas nå ut till. Området Holma-Kroksbäck saknar i dagsläget en öppen förskoleverksamhet och placeringen i Kroksbäcksparken ger barnfamiljer i området möjlighet att lära känna verksamheten på ett lättillgängligt sätt.

Utöver öppen förskola på hjul kommer Kroksbäcksparken erbjuda flera andra roliga aktiviteter i sommar – såsom Malmö sommarscen och festivalen Big Five.

Så varmt välkommen att umgås tillsammans med pedagoger, andra vuxna och barn under några sommarmånader. Genom möten skapar vi gemenskap och nya vänskapsband.

När: Varje vardag, 15 juni - 19 augusti, mellan kl. 9.30-15.00
Var: Kroksbäcksparken
För vem: Familjer med barn mellan 0–6 år
Instagram: oppnaforskolanpahjul

Öppna förskolor - Malmö stad

Vill du veta mer kontakta:
Anna Friggestad, biträdande rektor, tfn 0723-548 911
Gazmend Isufi, biträdande rektor, tfn 0729-732 450
Mimoza Zenuni, projektledare öppen förskola på hjul, tfn 072-386 35 22

sv
sv