$left
$middle

Superdupersommar i Folkets park är tillbaka

En snart 20 år lång tradition är tillbaka i Folkets park. Tisdag den 21 juni är det premiär för Superdupersommar.

Folkets park har i samarbete med Barnens scen och BUFF tagit fram ett program som utlovar upplevelser för alla sinnen och varje dag händer något nytt. Musik, teater, cirkus, performance och dans är exempel på innehåll i årets program. Det kommer bjudas bjuda på över 30 föreställningar tisdagar - torsdagar ända fram till 11 augusti. Här utlovas upplevelser för alla sinnen och varje dag händer något nytt!

Föreställningarna kommer äga rum på olika platser i Folkets park. Vissa på scener andra rör sig runt i parken och en del spelas inom hus. Alla barn och deras familjer är välkomna och det är fri entré.

Premiär med avstamp i en telefonkiosk

Tisdag 21 juni är det premiär med föreställningen Last Call. Det är en interaktiv gatuföreställning som följer flödet i dagens kommunikation genom att låta publiken ringa en telefonkiosk och på så sätt påverka föreställningen. Ur ett humoristiskt perspektiv genom dans, rörelse och fysisk teater ifrågasätts hur vi kommunicerar idag, hur vi beter oss i våra umgängeskretsar och hur vi påverkas av våra telefoner, alltid med paralleller mellan “då” och “nu”.

Allsång, cirkusföreställningar och poetiska clowner

Två av de större föreställningar under sommaren är publikfavoriterna Sjung med Pettson och Findus (5 juli) och Arne alligator på finska (7 juli), där röj utlovas även för de som inte förstår finska. Detta är två föreställningar som förväntas locka storpublik av den yngre varianten till parktorget.

Dessutom bjuder programmet på våghalsiga, hisnande och roliga cirkusföreställningar med Cykelcirkus, Playground, Hoopelai. Den poetiska clownföreställningen Vivaldis tar oss med till familjeresturangen med stadens kanske bästa service. Det är en stumfilm i teaterform ackompanjerad av Vivaldis mäktiga musik "De fyra årstiderna".

Italiensk cirkusfamilj på besök

Superdupersommar kommer gästas av inte mindre än 10 internationella grupper. Så som den turnerande italienska akrobatik- och cirkusfamiljen La Famiglia Mirabella (4 augusti). De kommer bjuda på leenden, akrobatik, ironi, enhjulingar, familjedramer, jonglering och krockande generationsmotsättningar, allt kan hända!

Pappa i cirkusfamiljen Mirabella bjuder även på en komisk solo-uppvisning den 2 augusti med titeln Sick Du Solei. Eddi Sick Du Soleil är en påhittad karaktär med gedigen erfarenhet av nycirkuskonster. Han har gjort auditions för den legendariska gruppen Cirque du Soleil över 100 gånger och är stolt att aldrig blivit antagen till det celebra sällskapet.

Filmvisning i ridhuset i juli

Fyra måndagar i juli visas film i det som förr var ett ridhus i Folkets parks södra hörn. Detta görs i samarbete med BUFF (Malmö Barn- och ungdomsfilm festival). Filmerna är utvalda för att skapa en bredd av berättelser från olika delar av världen och som riktar sig till olika åldrar.

Öppningsfilmen den 4 juli är norska filmen Tottori - sommaren vi blev superhjältar. En berättelse om Vega och hennes lillasyster Billie som är på fjälltur med sin pappa i den norska vildmarken. Plötsligt händer en olycka. Deras pappa faller ner i en bergsskreva och skadar sig. Nu hänger det på Vega och Billie att hämta hjälp.

Övriga datum för filmvisning i Ridhuset är 11 juli, 18 juli och 25 juli.

sv
sv