$left
$middle

Se till att använda din röst väl!

När du röstar gör du ett val kring vilket samhälle du vill se. Indirekt är valet en röst på dig själv och hur du vill ha det. Så ta chansen att göra skillnad genom att gå och rösta.

Söndagen den 11 september är det val i Sverige till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Då har du chans att kunna påverka hur Sverige och Malmö ska styras under de kommande fyra åren.

Använd din röst - annars kan den bidra till det du inte önskar!

För många är det en tradition att klä sig fint och bege sig till sin vallokal på det som ofta sägs vara demokratins högtidsdag - Valdagen. Genom din röst kan du påverka hur du vill att samhället ska styras under den kommande mandatperioden.

I det röstkort, som du som är röstberättigad har fått, står det vilken din vallokal är. Det vill säga vilken vallokal som du kan rösta i på valdagen och vilka dess öppettider är. Glöm inte att ta med dig ditt röstkort och en giltig ID-handling när du går för att rösta!

Mer information om valet och om var och hur du röstar finns att läsa om på malmo.se/val2022.

  • Förlorat röstkort: Om du har förlorat ditt röstkort så går det ändå att rösta i din vallokal – se bara till att ha med giltiga ID-handlingar som pass, ID-kort eller körkort.
  • Saknade ID-handlingar Om du saknar giltiga ID-handlingar så kan en annan person med egna giltiga ID-handlingar följa med till vallokalen och intyga din identitet. Röstmottagaren avgör vilka ID-handlingar som kan godkännas.
  • Budröstning på valdagen. Om du vill budrösta på valdagen så behöver du ett bud, ett vittne samt särskilt material för att kunna budrösta. Mer om budröstning finns att läsa på malmo.se/val2022.
  • Du kan inte ta dig till din vallokal på valdagen: Om du inte befinner dig i Malmö på valdagen och inte haft möjlighet att förtidsrösta innan så går det att förtidsrösta på själva valdagen. Alla svenska kommuner ska erbjuda möjligheten att kunna förtidsrösta den 11 september så ta reda på vilka förtidsröstningslokaler som har öppet i den kommun du befinner dig i. I Malmö är det öppet på Malmö central, Mobilia och Stadshuset.
sv
sv