$left
$middle

Foto: Karl Nilsson/FIFH

Malmö Open – Europas största parasportevenemang

Malmö Open – The European Parasport Event bjuder på 12 idrotter och lockar årligen fler än 1000 tävlande från cirka 23 nationer. Det blir en idrottsfestival i gemenskapens tecken med fantastiska prestationer, fartfyllda matcher och aktiviteter för hela familjen. Kom och upplev parasport när den är som bäst!

Tävlingar och aktiviteter avlöser varandra från torsdag till söndag 9-12 februari. Mitt i sportfestivalens centrum, lördagen den 11 februari, bjuds det också på massor av roliga aktiviteter för hela familjen på aktivitetstorget inomhus. Här kan du prova allt från taekwondo, karate, bordtennis, cricket, frame football till pyssel, bräd- och TV-spel.

– Nu är det upp till Malmöborna att ta med sig sina vänner och anhöriga och se till att göra detta till en fantastisk mötesplats! Vi kommer göra allt vi kan för att ge våra besökare en riktigt härlig upplevelse, säger Thomas Jönsson, sportchef på FIFH.

Parasport betyder också hälsa, gemenskap, socialt nätverk och meningsfull fritid både för idrottarna och alla som är involverade i föreningarna. Viktiga byggstenar som bidrar till livskvalitet och får oss att lyckas bättre i skola och arbetsliv.

– Sammanhang som detta har potential att fylla en viktig roll för att skapa det samhälle vi vill ha. Ett samhälle där alla får synas och ta plats, säger Mats Schöld, chef för evenemangsenheten på fritidsförvaltningen, Malmö stad.

Malmö Open 2023 äger rum 9-12 februari, främst på Stadionområdet. Även Hästhagens Sporthall, Glasbrukshallen, FIFH-hallen och Hyllie Sportcenter kommer att präglas av parasport under evenemanget. Helgen kommer att bjuda på paraishockey, biljard, goalball, innebandy, bowling, boccia, fotboll, bordtennis, rullstolsinnebandy, elinnebandy, tennis och rullstolsbasket.

På Malmö Open har många paralympier startat sina karriärer och många kommer tillbaka för att vara med om denna unika idrottsgemenskap. Malmö Open arrangeras av FIFH Malmö (Föreningen Idrott för Handikappade) – en av Europas största parasportföreningar och vinnare av Eleonorapriset 2022.

Malmö Open

  • Paratävlingar 9-12 februari 2023.
  • Familjeaktiviteter i anknytning till Baltiska Hallen på Stadionområdet, lördagen den 11 februari 2023. Prova allt från taekwondo, karate, bordtennis, cricket, frame football till pyssel, bräd- och TV-spel.
  • Tävlingar på Stadionområdet, Glasbrukshallen, Hästhagen, FIFH-Hallen och Hyllie Sportcenter. Fritt inträde på samtliga arenor.
  • Fler än 1000 tävlande från 23 nationer.
  • 12 idrotter.
  • Evenemanget har funnits sedan 1977.


FIFH

FIFH (Föreningen Idrott för Handikappade) är en av Europas största parasportföreningar med drygt 900 medlemmar.

2022 tilldelades föreningen Eleonorapriset, ett pris för att hedra och uppmärksamma initiativ som främjar rätten till lika värde och livsmöjligheter för Malmöbor med funktionsnedsättning.

I över ett halvt sekel har FIFH gett personer med funktionsnedsättning en ingång till idrott och fostrat både EM-, VM- och OS-medaljörer inom parasportsområdet.

FIFH har lyft parasporten till en professionell nivå och skapat förutsättningar för både elitsatsande parasportutövare och motionärer med funktionsnedsättningar i alla åldrar.

sv
sv