$left
$middle

Musik i förskolan är mer än en sångstund

Inget ont om den klassiska sångstunden. Men musik i förskolan kan vara så mycket mer. I vårens nummer av tidningen Fokus förskola, med temat ”Musik som mål och medel”, lyfter vi både musikens egenvärde och musikens kraft för att stärka olika läroplansområden.

I tidningen kan du läsa om engagerade medarbetare och spännande sätt att använda musik i förskolans undervisning. Du hittar alla artiklar på malmo.se/fokusforskola, bland annat de här:

  • Linnea Persson och Olle Mörkberg är båda nyutbildade förskollärare med musikprofil. Att anställa dem är för rektorn Catarina Ramnemark Vallejos ett steg i att stärka musiken och leken i en förskola hon tycker blivit för upptagen av dokumentation och strävansmål.
  • På Visans förskola flödar musiken och det finns digitala plattformar lite överallt – för att skapa musik och rörelse, lek och språkinlärning. Musiken fungerar som ett gemensamt språk för barn och vuxna.
  • Följ med till en förmiddag på Älggårdens förskola och läs utvecklingspedagogen Erika Roséns bästa tips för att stärka musiken i förskolan.

Anmäl dig till Fokus förskolas nyhetsbrev

Vill du ha ett e-postutskick varje gång ett nytt nummer av Fokus förskola finns tillgängligt på webben? Anmäl dig till Fokus förskolas digitala nyhetsbrev.

sv
sv