$left
$middle

Malmö Sommarscen - programmet är här!

Hela världens scenkonst är tillbaka i hela världens Malmö. Under sex veckor erbjuder Sommarscen en helt unik blandning av dans, musik, barnteater, cirkus, film och litteratur runt om i hela staden.

Från Sorsele till Tokyo via Sofielund. Från swingjazz till anatolisk folkmusik och acid-elektroniska beats. Malmö Sommarscen presenterar det nya, det traditionella, det som skaver och det som är lättillgängligt. Vi är samtida cirkus och vi är clowneri, vi är förbjuden kärlek på vita duken och tossiga tecknade animationer. Vi är pulserande urban dans och tankeväckande koreografi. Malmö Sommarscen är Malmö, och i år presenteras 64 akter på 50 spelplatser vid över 130 tillfällen. Från 17 juni till 30 juli.

Vad är nytt?

Vi har ett helt nytt samarbete med Malmö Pride på Pildammsteatern. Den regnbågsfärgade kvällen inleds med Malmös kanske största stjärna på HBTQ+ himlen den här våren, ingen mindre än Elecktra, nu senast en av de tävlande i SVT:s Drag Race Sverige. Efter hennes show får publiken fem minuter på sig att hämta andan innan Pride-bästisen Melanie Whebe avslutar kvällen. Och på tal om det är Lady Busty och Miss Shameless tillbaka på Sommarscen med Drag Story Hour Sverige, och så visar vi Fucking Åmål på utomhusbion.

– Vi har en fantastisk sommar framför oss och vi längtar så otroligt mycket efter att få möta Malmöborna igen! Malmö Sommarscen ska spegla Malmö, dess medborgare och den samtid vi lever i. Vi strävar alltid efter att på olika sätt skapa förutsättningar för Malmöbor att se sig själva i vårt program, säger Thora L Norgård, konstnärlig ledare på Malmö Sommarscen.

Våra äldre

Vi har också lagt extra fokus på Sommarscens lite äldre målgrupp. Dels får vi besök av Marie Bergman och Celia Linde som väntas nå en äldre målgrupp. Dels har Sommarscen anställt fem pensionärer som publikvärdar för att bredda åldersspannet av Sommarscens säsongspersonal. Som vanligt kommer vi också att syntolka och teckenspråkstolka utvalda delar av programmet.

Mer cirkus!

Malmö Sommarscen satsar också extra på cirkus i år. Fem plus en akter, beroende på hur man räknar. Samtida cirkus för alla åldrar. Dessutom testar Sommarscen att förlägga tre av akterna på Pildammsteatern klockan nio på kvällen under maneret Late Night. Lite mysigare, lite mörkare men lika mycket Sommarscen.

Sammanfattningsvis så blir årets Sommarscen precis ett sådant Sommarscen som vi vill skapa. Sex veckor där Malmöborna både kan upptäcka scenkonst de aldrig hört eller sett tidigare, och samtidigt utforska nya delar av staden.

sv
sv