$left
$middle

Två personer med prideflaggor på ryggen och i handen i Folkets Park.

Folkets Park blir Pride Park för en dag

Malmö Pride är namnet på den fyra dagar långa pridefestival som arrangeras av föreningen med samma namn. Malmö Pride har ägt rum i parken under många år och Folkets Park är stolta över att återigen få vara en del av Malmö Pride och vara mötesplats för festivalens besökare.

Festivalen har ett brett program för alla åldrar med programpunkter runt om i Malmö. Bland annat kommer unga personer kunna delta i Youth Pride på kultur- och musikhuset Arena 305. Länkar till Malmö Prides program och mer information om programpunkter finns längst ner.Det är föreningen Malmö Pride som arrangerar Malmö Pride och Pride Park, i samarbete med bland annat Malmö stad.

Som vanligt är Folkets Park slutdestinationen för prideparaden som kommer röra sig genom staden den 8 juli. Mer information om tider, platser och hur du deltar i den finns hos Malmö Pride. När paraden går i mål väntaren riktig fest! Då blir det musik, DJs och ett scenprogram där bland annat den officiella Malmö Pride-låten kommer framföras av Anna Jadéus och Lady Busty och Miss Shameless, två av Malmös främsta profiler inom drag, håller tal. Dessutom blir det konsert med Tribe Friday och inga mindre än dj-duon Rebecca & Fiona kommer avsluta på scenen med ett riktigt maxat dansgolv i parken innan festen fortsätter med festivalens avslutningsfest Pride Ball på Moriskan. Arrangemanget i Folkets Park har fri entré, men till Pride Ball på Moriskan behövs biljett.

Program för Pride Park 8 juli

När prideparaden anländer till till Folkets Park drar scenprogrammet igång på stora scenen på gräsmattan. I Folkets Park kommer det finnas food trucks och försäljning. Pride Park är öppen för alla och har fri entré.

  • 15.00: Paradmålgång med djs, musik och tal
  • 17.30: Konsert Tribe Friday
  • 20.00: Rebecca & Fiona

sv
sv