$left
$middle

Ett publikhav med en scen längst bak i Folkets park.

Juli bjuder på festivaler, konserter och dans

Folkets Park har öppet hela dagarna året runt, men under sommaren händer det extra många grejer i parken för hela familjen. Juliprogrammet bjuder på rullskridskodisco, pridefestival, utomhusbio, danstävling och mycket mer.

Tre höjdpunkter i juli: danstävling, utebio och standup

I mitten av juni firade vi sommarlovet på Vänskapsfestivalen, en musikfestival för ungdomar av ungdomar. Nu när sommarlovet är i gång då är det dags för Vänskaps Sessions. En session är ett enklare, lite mer avslappnat arrangemang. Det är en mötesplats och en möjlighet för besökare att vara delaktiga och kanske testa något nytt. Sommarens tre sessions är skapade av samma ungdomar som varit med och arrangerat Vänskapsfestivalen. Först ut 5 juli är Komediparken och då blir det standup med Sharmarke och Flakrim, djs och möjlighet att själv testa standup! Det här är ett arrangemang främst för alla ungdomar som är 13-18 år.

Lördag 15 juli kommer hela parken dansa när de två danstävlingarna Red Bull Dance your Style och The Show Off intar Folkets Park. Det kommer bli en maxad dag med dans i olika stilar på hög nivå! Red Bull Dance Your Style är en internationell tävling i blandade dansstilar. Där tävlar varje dansar om en plats i finalen i Tyskland senare i år – och här kommer publiken in i bilden. Det är nämligen den som bestämmer vem som vinner!
The Show Off är ett unikt koncept som tagits fram av dansprofilerna Robin Pihl och Benjamin Anderberg. Det är ett dansbattle i showformat där 10 dansgrupper skapar en dansshow på 3 minuter med lika förutsättningar. Alla dansgrupper måste använda samma musik, dansa samma stilar och bedöms efter samma kriterie, och den vinnande gruppen kommer gå hem med 10 000 kronor. Det kommer bli en maxad dag och något alldeles extra för alla som gillar dans, eller för den bara vill se en cool show!

Tillsammans med Sommarscen Malmö visas den tecknade filmen Röd den 14 juli. Röd är en animerad familjefilm om Mei Lee, en 13-årig tjej som slits mellan att vara duktig dotter och sitt tonårskaos. Värst är att hennes humörsvängningar när som helst kan förvandla henne till en enorm röd panda.

Konserter och festivaler

Sommaren i Folkets park bjuder alltid på en bredd av festivaler och konserter. I juli gör vi plats tre nya festivaler: den karibiska kulturfestivalen Carribien Ting! 1 juli, Folkets dag i samarbete med Out of Africa 29 juli och Overshootfestivalen som har fokus på hållbarhet och klimatfrågor den 27 juli. Festivalerna gör i samarbete med olika föreningar.

8 juli byter Folkets Park skepnad till Pride Park och är plats för festligheter när prideparaden går i mål. Paraden startar på Lördagsplan mittemot Stadsbiblioteket och. Från cirka kl 15.00 blir det musik, djs, tal och mer på stra scenen.

Julis stora konsert är den som går av stapeln 22 juli – då kommer nämligen HOV1 till Folkets Park. HOV1 är en av Sveriges största musikgrupper med flera priser och topplisteplaceringar i bagaget. Sist de var på besök i Folkets Park var 2019 och så här fyra år senare är de minst lika aktuella. Konserten arrangeras av Kulturbolaget och till den behövs biljett.

Superduper-tåget tuffar vidare

Superdupersommar är Folkets Parks alldeles unika program för barn. Under hela sommaren är alla barn och deras familjer välkomma till föreställningar med bland annat teater, musik, dans och nycirkus. Föreställningarna spelas tisdagar-torsdagar hela juli och fram till 10 augusti. Våra eminenta Superduperdirektörer kommer finns på plats och lotsa barn och vuxna genom föreställningarna.

Två fredagar i sommar (30 juni och 21 juli) kommer Funnys Äventyr kommer till Folkets Park med Pettson och Findus. Detta är vad vi kallar vi för superduperfredagar! Tillsammans med publiken ska sjunga klassiska barnsånger och det kommer bli en riktigt trevlig stund!

Söndagsaktiviteter och rullskridskodisco fortsätter i juli

Det är många som behöver lite lugn en söndag, och då är Sköna söndagar toppen! Söndagsprogrammet innehåller nämligen olika aktiviteter för hela familjen, i ett något lugnare tempo. Varje söndag bjuder på olika varianter av innehåll, som exempelvis prova på-pingis, familjeträning, qigong och poppigt barndisco.

Första söndagen i juli, alltså 2 juli är dock undantaget från Sköna söndagar, för då gör vi plats för säsongens andra barnloppis i parken. Mellan kl. 9.00 och 13.00 är det möjligt att fynda kläder, leksaker och annat för barn från hundratals försäljare. För att sälja behöver du boka plats.

I juli blir det två kvällar med rullskridskodisco – 7 juli och 21 juli. Då förvandlas den gamla dansbanan Brändan till ett glittrande disco. Rullskridskodiscot är uppdelat i två pass där Rullskridskodisco Light kl. 16.00-18.00 är för de under 15 år och nybörjare i alla åldrar. På light-discot är nämligen tempot lägre och ett perfekt tillfälle att öva på balans och moves i lugn och ro. När vi slår upp dörrarna för discot kl. 19.00 är djs på plats fram till kl. 22.00. Då är både volymen och tempot högre, därför har vi 15 års gräns så att alla kan åka på ett säkert sätt.

Mjukglass, exotiska djur och minigolf – allt finns i parken!

I Folkets Park finns flera restauranger med uteserveringar, cafeeér och kiosker med mesta för den som är hungrig eller fikasugen. Här finns också en minigolfbana och ett terrarium – för de som vill ha utmaningar och kanske lite mer action. Här finns helt enkelt något för de flesta smaker.

sv